Societat

comerç

llengua

Valoren el compromís dels establiments amb la llengua

Segons els usuaris de l’aplicació CatalApp, que han avaluat més de 600 establiments de Girona, la llibreria Les Voltes i els restaurants Kruskat i La Poma són els que mostren més responsabilitat

La llibreria Les Voltes , a la plaça del Vi, i els restaurants Kruskat , al carrer de la Rutlla, i La Poma , al carrer de la Cort Reial, són els establiments amb més responsabilitat lingüística de la ciutat de Girona, segons els usuaris de l’aplicació CatalApp , que han fet més de 800 valoracions a restaurants, comerços, museus, cinemes i tota mena d’establiments de la capital gironina. Dels supermercats, els dos establiments BonPreu a Girona són els que mostren un nivell més alt de responsabilitat lingüística amb el català.

Aquesta catalogació significa que aquests establiments tenen una bona atenció oral, escrita o virtual, segons el criteri dels clients i usuaris. Totes les valoracions i les opinions de cada establiment es poden consultar en temps real a la mateixa aplicació. Per valorar el grau de satisfacció amb el comerç en qüestió, l’usuari ha de registrar-se a CatalApp i, mitjançant unes emoticones, puntuar de l’1 al 5 l’atenció oral, escrita i virtual. Amb aquestes tres notes, l’aplicació en farà una mitjana i donarà la puntuació global d’aquell establiment. L’usuari també podrà afegir-hi comentaris addicionals per ampliar la seva valoració. Després de quatre mesos en funcionament, la CatalApp ja inclou més de 600 establiments valorats a la ciutat de Girona per part dels usuaris i 1.500.000 d’arreu dels territoris de parla catalana. Es tracta d’una aplicació mòbil promoguda per la Plataforma per la Llengua que funciona per a telèfons mòbils Android i IOS i que serveix per a valorar la responsabilitat lingüística dels establiments. Amb la CatalApp els consumidors poden saber quins comerços tenen una actitud més responsable amb l’ús del català.

LA XIFRA

800
valoracions
a restaurants, comerços, museus i cinemes han fet els usuaris de l’aplicació CatalApp.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia