Societat

resposta al terrorisme

Ripoll es conjura per assegurar la convivència

L’Ajuntament es reuneix amb les entitats per mantenir la unitat i animar a participar en la concentració de dissabte

Representants d’una quarantena d’entitats de Ripoll, d’àmbits tan diferents com l’esport, la cultura i les festes, van participar ahir a la tarda en una reunió amb el consistori en què, d’una banda, es va concretar la implicació del teixit associatiu en la concentració prevista per dissabte a la tarda (18 h, un cop s’acabi el ple extraordinari anunciat per mitja hora abans) a la plaça de l’Ajuntament i, de l’altra, el seu compromís per mantenir el clima de pau social del qual havia gaudit el municipi abans de l’atemptat de Barcelona.

Tant l’alcalde, Jordi Munell, com els representants d’associacions consultats per aquest diari van assegurar a la sortida de la reunió la voluntat de tots de consolidar la bona convivència entre cultures, facilitant –com s’ha fet fins ara, van assenyalar– la integració de gent de procedències diverses en les seves activitats.

“Vull agrair la resposta ciutadana”, va declarar l’alcalde. “Ens hem compromès a treballar junts, volem mostrar la unitat que hi ha”, va dir Ramon Labró, un dels representants d’entitats que van participar en la convocatòria.

Representació islàmica

A la trobada, feta a la sala de plens de l’ajuntament a porta tancada, hi va assistir el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), Mohamed Ghaidouni, acompanyat del president d’una de les associacions de musulmans de Ripoll, Ali Yassime. El missatge que va voler transmetre –va dir el mateix Ghaidouni a la sortida– va ser d’elogi al teixit associatiu ripollès per la seva feina a favor de la integració. “L’objectiu dels terroristes és precisament posar fre a la convivència i injectar la por a la societat”, va manifestar. També va recalcar que, si bé la cèl·lula terrorista es va crear en aquest municipi, podria haver passat a qualsevol altre lloc.

Precisament ahir, l’alcalde es va reunir a Ripoll amb el cònsol del Marroc a Girona, Mohamed Harrak, per treballar per la convivència social i evitar “una fractura al municipi”, segons va informar Europa Press.

Assemblea

També ahir a la tarda, però a la plaça de la Llibertat, es va celebrar una assemblea oberta, per iniciativa d’Obrim els Ulls (una entitat dedicada a la integració social) en què desenes de persones van debatre la situació creada a Ripoll arran de l’atac terrorista a Barcelona. Es va parlar també de la possibilitat de fer accions per tal d’enfortir la convivència i es va acordar participar en la concentració de dissabte. En principi, va quedar descartada la proposta d’organitzar-ne una altra –compatible amb la institucional de dissabte– per divendres.

Un altre escorcoll

Els Mossos d’Esquadra van entrar ahir a la tarda al locutori de Ripoll on treballava Salh el Karib, detingut divendres passat en relació amb els atemptats i que l’Audiencia Nacional manté retingut. Va ser el cinquè dia consecutiu en què els cossos policials van fer escorcolls en domicilis d’aquest municipi arran de l’atac de la Rambla.

LES FRASES

L’objectiu dels terroristes és frenar la convivència, injectar la por
Mohamed Ghaidouni
PRESIDENT DE LA UCIDCAT
No hem de caure en la trampa d’estigmatitzar l’islam
Jordi Munell
ALCALDE DE RIPOLL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona