Societat

L’autor de agressió mortal en una discoteca de Lloret de Mar continuarà a presó

El jutge desestima el recurs de la defensa, que en demanava la llibertat provisional

El magistrat argumenta que els fets són molt greus i que existeix risc de fugida

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Blanes ha desestimat la petició de la defensa i mantindrà la mesura de presó provisional comunicada i sense fiança l’autor de l’agressió que va acabar amb la vida d’un jove italià de 22 anys en una discoteca de Lloret de Mar (Selva). La resolució judicial atén les al·legacions presentades per la Fiscalia, la Fecasarm i la família de la víctima. La defensa demanava la llibertat provisional de l’acusat d’homicidi perquè considera “desproporcionada” la mesura.

El magistrat, Joaquim Turmo, ha rebutjat els principals arguments de la defensa, com els que feien referència al seu arrelament a França, l’abús d’alcohol i drogues la nit dels fets o que no hi havia voluntat de matar al jove durant l’agressió.

Al seu judici, existeixen “múltiples indicis” que assenyalen Rassoul B. com l’autor del cop mortal a la discoteca St. Trop. Afegeix que els fets són molt greus i que existeix risc de fugida perquè, malgrat que té domicili a França, no té cap arrelament a l’Estat espanyol.

En aquest sentit, recorda que l’investigat era a Lloret només per passar-hi uns dies “purament d’oci”, un fet que li podria permetre eludir la jurisdicció espanyola “amb rapidesa i sense excessius problemes” ja que a l’Estat no hi té cap arrelament.

El jutge també entén que qui va començar la possible baralla que va originar els fets no té importància legal per valorar els indicis de criminalitat d’un possible homicidi. Tampoc creu que la circumstància que l’agressió es produís quan l’acusat estava sota l’efecte de l’alcohol i les drogues sigui raó per eliminar el risc de fugida, com mantenia la defensa.

Pel que fa a la manca d’intencionalitat de matar per part de l’agressor, Turmo recorda que el dol d’un delicte inclou la voluntat de causar el mal però que el coneixement de les conseqüències de l’acció també s’ha de tenir present. De fet, li dona la volta a l’argument de l’advocat de Rassoul i diu que, ja que no volia causar la mort, podria tenir més motius per fugir en cas que sortís en llibertat a l’espera de judici. “No seria irracional afirmar que l’investigat preferiria perdre la fiança o assumir les conseqüències de deixar de comparèixer periòdicament abans que seguir a disposició de la justícia espanyola” argumenta.

A més de Rassoul B., en aquest cas també hi ha dos joves més imputats. Com l’autor material del crim, també són d’origen txetxè i viuen a França. Tots dos han quedat en llibertat provisional, tot i que a un d’ells el jutjat li ha prohibit sortir de l’espai Schengen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia