Societat

aeroports

conflicte al prat

Peña avisa que el laude del Prat no deixarà ningú content

L’àrbitre designat per al conflicte laboral a l’aeroport es reuneix amb les parts i tindrà a punt la decisió dimecres que ve

Els treballadors d’Eulen votaran diumenge si fan noves vagues

L’àrbitre designat pel govern espanyol per resoldre el conflicte laboral dels treballadors d’Eulen al Prat, Marcos Peña, es va reunir ahir amb les dues parts i preveu tenir llest el seu laude –d’obligat compliment– dimecres que ve. Peña va avisar ahir, després dels contactes amb els representants d’Eulen i els treballadors, que la seva decisió no deixarà content ningú: “El que cal fer és limitar el dany i millorar la prestació del servei, la qualitat del treball i la salut dels treballadors, així com la capacitació d’aquests.”

Els representants dels treballadors, amb qui es va reunir primer, van valorar després de la trobada que Peña havia entès que “la convocatòria de la vaga no tenia només una motivació econòmica”, explica l’assessor del comitè de vaga d’Eulen, Juan Carlos Giménez. En tot cas, els treballadors mantenen la seva intenció de denunciar el procés d’arbitratge forçós i el conseqüent laude, ja que consideren que vulnera el dret de vaga, i ahir mateix van signar els poders notarials necessaris per cursar la denúncia.

Giménez té prevista una nova trobada amb Peña dimecres que ve, dia en què està previst que l’àrbitre tingui a punt el seu laude. Mentrestant, el comitè de vaga d’Eulen trametrà a Peña tota la documentació que el president del Consell Econòmic i Social espanyol els ha demanat respecte a les pràctiques de l’empresa que denuncien, “com el fet de no poder parar ni per anar a fer un pipí o l’abús constant d’autoritat dels comandaments de l’empresa”, explica Giménez. L’assessor també ha explicat que, a pesar de la denúncia al laude, un cop se’n conegui el contingut aquest es votarà en assemblea dels treballadors.

Per la seva banda, els representants de l’empresa, també reunits ahir amb Peña, han ratificat que Eulen complirà el que resolgui l’àrbitre en el seu laude.

Més enllà d’aquest procés, el comitè de vaga de la firma encarregada de les tasques de control de seguretat a l’aeroport del Prat té prevista la celebració, aquest diumenge, d’una altra assemblea per decidir la convocatòria d’una nova vaga per protestar per almenys dos acomiadaments de treballadors. Respecte de la vaga vigent, que es va optar per desactivar arran dels atemptats a Barcelona i Cambrils de dijous, Giménez explica que de moment es manté aquesta desactivació en espera de conèixer el que dicti el laude: “Queden pocs dies i creiem que el millor és esperar”, afirma.

D’altra banda, l’àrbitre designat va assenyalar ahir, després de la reunió amb treballadors i empresa, que treballa amb la idea que el conflicte laboral afecta més aeroports, a banda del Prat.

LES FRASES

Cal millorar la prestació del servei, la qualitat del treball i la salut dels treballadors
Marcos Peña
àrbitre designat pel govern per al conflicte laboral al prat
L’àrbitre ha entès que la convocatòria de la vaga no tenia només una motivació econòmica
Juan Carlos Giménez
assessor del comitè de vaga d’eulen

Els treballadors l’Ilunion, a la vaga

El comitè d’empresa d’Ilunion Seguridad va decidir ahir convocar vaga a l’aeroport del Prat a partir del dissabte 2 de setembre. Els treballadors d’aquesta firma encarregada de la seguretat de les terminals, els accessos de les tripulacions a les zones d’embarcament i l’escàner de l’equipatge, afirmen que van prendre la decisió després que l’empresa no es presentés a la reunió prevista per dimarts passat. Els treballadors tenien previst formalitzar la seva decisió divendres passat, però ho van ajornar pels atemptats terroristes de dijous. En tot cas, la representant del comitè, Yolanda García, explicava a Europa Press que estarien disposats a desconvocar la vaga si l’empresa acceptés asseure’s a negociar.

L’origen del conflicte laboral a Ilunion Seguridad es troba en la reducció pactada amb l’empresa el 2012 d’un plus de 264 euros a causa de la crisi, i que ara els treballadors exigeixen recuperar. Els treballadors demanen també més contractacions, necessàries, segons diuen, per prestar un servei de qualitat, ja que –afegeixen– sovint els treballadors han de fer les patrulles i els controls en solitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES