Societat

Creix el conflicte veïnal a la nit a la plaça Llibertat de Salt

Alguns veïns de la zona, farts del soroll fins a molt tard, comencen a tirar ous al centenar de joves que s’hi congreguen cada nit

L’Ajuntament incrementa la presència policial i posa sancions

La problemàtica dels sorolls a la plaça Llibertat de Salt fins a altes hores de la matinada, que s’està vivint des de principis d’estiu, ha arribat els últims dies fins al punt que alguns veïns de la zona han començat a tirar ous i globus d’aigua al centenar de joves que s’hi congreguen cada nit. Una veïna de la zona explicava ahir a aquest diari que ella ha arribat a comptar-hi fins a 150 nois i que les molèsties comencen tots els dies al vespre i molts dies s’allarguen fins més enllà de les quatre de la matinada. La dona, que va qualificar la situació d’“horrible”, va considerar lògic que els veïns s’hagin afartat de la situació després de tants mesos i hagin començat a tirar ous i altres objectes als congregats a la plaça de matinada. Segons detalla, els grups de joves juguen a pilota –tot i estar prohibit– i formen diverses colles als bancs de la plaça cridant i fent molt xivarri. La veïna va assegurar que aquesta situació va començar tan bon punt es va estrenar la remodelació de la plaça, i assegura que la policia “només avisa els nois i poca cosa més”. Ella va ser una de les veïnes que va iniciar fa unes setmanes una recollida de signatures per denunciar el problema i explica que en duen ja unes 400 de recollides.

A banda de la recollida de firmes, que continua en marxa, des de l’associació de veïns es va entrar dimarts una instància a l’ajuntament pel problema dels sorolls ja no només a la plaça Llibertat, sinó també als carrers Àngel Guimerà i Doctor Sambola, segons va fer públic ahir el regidor no adscrit Josep Valentí, del PDeCAT, que assegura que no només s’han llançat ous, sinó que també “s’ha arribat als insults, desafiaments i enfrontaments que podrien arribar a comportar al final fets més greus”.

Més policia i sancions

El regidor de Seguretat de Salt, Toni Vidal, va admetre ahir que aquest estiu a la plaça s’estan generant a la nit molèsties de soroll als veïns i que ell mateix ha comprovat com s’hi reuneixen un centenar de persones “amb un to de veu alt”, i va explicar que en les últimes setmanes s’ha decidit incrementar-hi la presència policial –a principis d’estiu s’hi anava passant i s’hi anava quan els veïns trucaven i ara hi ha l’ordre de tenir una patrulla fixa cada nit– i la rotunditat de les mesures, ja que s’ha passat dels avisos de les primeres setmanes d’estiu a les sancions. A més de posar multes per crits s’han comissat pilotes. Vidal està pendent d’un informe policial, que es farà a finals d’estiu, amb vista a estudiar mesures per a l’estiu que ve, però va dir que el primer indicador de què disposa és que s’han reduït el nombre de trucades –a finals de juny-principis de juliol eren d’entre 7 i 10 cada nit–, tot i que admet que pot ser pel desgast de la situació després de dos mesos. El regidor de Seguretat, a més, va recordar que abans de la reforma de la plaça el problema policial que hi tenien era el tràfic de drogues i que ara aquesta problemàtica “s’ha rebaixat fins a zero intervencions en aquest sentit”.

Per la seva banda, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, va defensar que “una plaça és un espai públic i la gent hi ha de poder estar; no se’ls ho pot prohibir”, però que cal que això no “alteri la convivència amb els veïns” i per això hi ha hagut aquest reforç policial perquè “s’intenta que facin el menor soroll possible”. També va assenyalar que en ser estiu, se solen tenir les finestres obertes i això “augmenta la sensació de molèstia”.

LA DATA

06.2017
és el mes
en què va començar el conflicte, ja que amb el bon temps hi va haver més gent congregada a la plaça de nit.

Valentí ho durà al ple del setembre

El regidor no adscrit Josep Valentí, del PDeCAT, va anunciar ahir que durà el tema al ple de Salt del setembre i que, a més, hi proposarà un plec de mesures per solucionar-ho perquè no vol que es tornin a viure a la vila “fets com els que van passar durant el govern del PSC-ERC”. Valentí va criticar que l’equip de govern esperi “un altre any” abans d’implementar-hi solucions i que mentrestant la plaça “es converteixi en un infern de nervis, sorolls i angoixa per als veïns”.

D’altra banda, Valentí va recordar que els tres regidors no adscrits, que formen part del PDeCAT i que fins a l’abril passat formaven part del grup de CiU, van “denunciar públicament” des del principi que la reforma de la plaça Llibertat –que es va rebaixar tota fins a nivell dels carrers adjacents– “portaria molts problemes veïnals, a causa dels aldarulls, baralles, partits de futbol i fins i tot la presència d’excrements a la via pública”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES