Societat

mitjans de comunicació

Queixes de capellans contra 13 TV

Prop de trenta sacerdots de Tarragona eleven la crítica per “l’agressivitat” de la cadena a la Conferència Episcopal

Més d’una vintena de sacerdots de l’arxidiòcesi de Tarragona s’han adreçat a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) per demanar al seu president, el cardenal Ricardo Blázquez, arquebisbe de Valladolid, que prengui mesures contra “l’agressivitat” de la cadena de televisió 13 TV, de la qual la institució cristiana és la principal accionista. En la carta que van adreçar-li dimarts, els capellans asseguren haver rebut les queixes de la ciutadania i reivindiquen: “No podem callar més davant les opinions que, nit rere nit, s’expressen en les tertúlies de 13 TV.” Critiquen que des de la cadena es fomenta “el menyspreu, la desqualificació i fins i tot l’insult” en diversos espais, també en els informatius, una qüestió que ja van posar sobre la taula el 2013, quan els bisbes catalans ja es van manifestar públicament en contra de la deriva de la cadena.

Passats quatre anys, lamenten, no s’ha pres cap mesura visible i “es continuen fomentant els sentiments contraris al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat”, una situació que no ha minorat ni tan sols després dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, sinó que els atacs han contribuït a fer més evident “l’agressivitat dels tertulians i dels responsables del programa”. És per això que reclamen que s’escoltin les paraules del papa Francesc, que apel·la els comunicadors a treballar “de manera constructiva, rebutjant els prejudicis contra els altres”, ja que creuen que l’actual visió que es transmet des dels platós de 13 TV és contrària als preceptes de l’Església, n’embruten la imatge i “fan mal a la convivència”.

Una batalla de fa temps

Aquesta és l’enèsima queixa dels religiosos catalans envers el discurs que es fomenta del dels mitjans de comunicació en què participa la Conferència Episcopal Espanyola. Ja el 2006, fa més de deu anys, diverses entitats cristianes van presentar una denúncia canònica perquè l’entitat es desmarqués de la línia ideològica d’alguns programes de la Cadena Cope, en què aleshores tenia un programa estrella Federico Jiménez Losantos, molt bel·ligerant amb qualsevol qüestió que tingui a veure amb Catalunya i benèvol amb el PP. Aquell mateix any els bisbes van criticar l’actitud de la Cope en el debat sobre l’Estatut d’Autonomia.

LA XIFRA

26
sacerdots
de l’arquebisbat de Tarragona han firmat ja la carta contra 13 TV, que encara recull adhesions.

LA CARTA DELS CAPELLANS

Es continuen fomentant els sentiments contraris al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat
No podem callar més davant les opinions que, nit rere nit, s’expressen en les tertúlies de 13 TV


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia