Societat

Un terratrèmol de més de 8 graus sacseja Mèxic

El sisme té l’epicentre a l’Estat de Chiapas

El govern mexicà confirma que almenys cinc persones han mort i algunes fonts eleven la xifra a quinze

El govern alerta del risc de tsunami al litoral del sud-oest del país

Un terratrèmol de magnitud superior als 8 graus de ha sacsejat aquest divendres al matí el sud de Mèxic (poc abans de la mitjanit de dijous, hora local). El president mexicà, Enrique Peña Nieto, ha assegurat que es tracta del sisme més fort que ha patit el país “en els últims 100 anys”.

Segons ha informat el Servei Sismològic mexicà, la magnitud del tremolor ha estat de 8,2 graus i ha tingut l’epicentre al sud-oest de Tonala, a l’Estat de Chiapas, a una profunditat de 58 quilòmetres. El fort moviment de terra s’ha notat a bona part del sud i centre del país, així com a Guatemala. Ha estat seguit per més d’una seixantena de rèpliques, la més forta de 6,1 graus de magnitud.

Almenys cinc persones han mort com a conseqüència del terratrèmol, segons ha confirmat Peña Nieto. Dues víctimes són de San Cristóbal de las Casas (Chiapas) i dues més de l’Estat de Tabasco, segons han detallat les autoritats dels dos Estats. La cadena Televisa eleva la xifra de morts a una quinzena i assenyala que hi ha almenys deu persones mortes a l’istme de Tehuantepec, a l’estat d’Oaxaca.

El govern mexicà ha alertat els habitants de les zones costaneres dels Estats de Chiapas i Oaxaca del risc de tsunami, amb onades de fins a 4,2 metres. Els habitants d’algunes poblacions del litoral de Chiapas, com Tonala o Puerto Madero, han estat evacuats de manera preventiva.

Les autoritats de Chiapas, Oaxaca i Puebla han suspès l’activitat d’aquest divendres a les escoles per avaluar l’estat dels edificis.

Chiapas és un dels Estats amb més sismicitat de Mèxic per la interacció entre dues importants plaques tectòniques: la placa de Cocos i la del Carib, que freguen sota la costa del Pacífic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia