Societat

Infraestructures

El port d’Arenys unifica els serveis per als pescadors

Ports de la Generalitat licita l’adequació de l’espai que centralitzarà l’emmagatzematge, el rentat de caixes i les cambres de gel

Les obres tenen un cost de 151.000 euros i s’enllestiran amb dos mesos i mig

L’espai que antigament es va construir per a la llotja del peix blau, però que mai es va arribar a fer servir per aquesta finalitat es convertirà en el nou edifici pesquer. Un espai que vol centralitzar els serveis per als pescadors perquè tinguin a l’abast la zona per emmagatzemar i rentar les caixes i proveir-se del gel. Els professionals tenen ara aquests serveis disgregats en diferents espais del port, per la qual cosa el nou edifici facilitarà la feina. Així ho va destacar el patró major del port, Antoni Marzoa, que es felicita per la inversió que en breu portarà a terme Ports de la Generalitat.

L’administració portuària va anunciar dijous la licitació d’aquest projecte amb l’objectiu d’“unificar i millorar la qualitat dels serveis pesquers, simplificar les operacions logístiques i incrementar l’eficiència”.

A més, les obres permetran doblar l’amplada de la vorera del costat de l’edifici, de manera que es millorarà la mobilitat i s’ampliarà l’itinerari de vianants a la dàrsena pesquera. En aquest sentit, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, destaca que aquesta és una més de les actuacions que s’han anat fent per integrar el port amb el municipi. Els últims mesos s’han fet treballs per connectar millor la zona del dic de llevant on Ports ha construït els nous locals comercials i ha obert l’accés a la dàrsena a pesquera. “Apostem novament per l’encaix del port amb la vila i ampliem l’itinerari per a vianants”, assegurava el responsable de Ports.

Posar la coberta

Les obres que es duran a terme pròximament mantindran l’estructura de l’edifici i adaptaran l’interior a les necessitats de cadascun dels serveis que hi haurà. L’antic edifici, que es va deixar amb les quatre parets fetes però sense la coberta, tancarà amb un sostre nou i es faran els acabaments d’acord amb els requeriments sanitaris. També es faran les canalitzacions dels serveis d’aigua i electricitat. Així mateix, la confraria de pescadors assumirà una part dels equipaments, com per exemple la maquinària per al rentat de caixes.

Aquesta era una llarga reivindicació del mateix sector per oferir un servei més eficient i de més qualitat als usuaris, optimitzar l’espai del sector pesquer i reduir el consum de carburant dels vehicles que operen a la zona. Els pescadors continuen treballant amb Ports per aconseguir dignificar l’espai on netegen les xarxes perquè quedi més protegit.

LA XIFRA

150.000
euros es gastarà Ports de la Generalitat per habilitar el nou edifici per al sector pesquer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR