Societat

Religió

Sergi Gordo i Toni Vadell ja són bisbes i Catalunya en té 13

La Sagrada Família es vesteix de gala per la cerimònia d’ordenació

El 19 de juny el papa els va nomenar

Els fins ara preveres Sergi Gordo i Toni Vadell ahir van ser ordenats bisbes, dos mesos i mig després que el papa Francesc els escollís per al càrrec de bisbes auxiliars de Barcelona. La Sagrada Família, amb el cardenal Omella presidint l’acte, es va vestir de gala per aquesta cerimònia en què van assistir 320 capellans i 21 bisbes, entre els quals, tots els de la Tarraconense. En l’ordenació, també hi van participar el nunci del sant pare a Espanya i Andorra, Renzo Fratini, i el cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

El mallorquí Toni Vadell, de 45 anys, ja s’ha convertit en el bisbe més jove de l’Estat i desbanca Xavier Novell, de Solsona. Amb Gordo, que és fill de Cornellà i té 50 anys, contribueixen a renovar el planter de bisbes catalans. L’episcopat català, ara com ara, doncs, està format per 14 bisbes, els de les deu diòcesis i quatre auxiliars, un de Terrassa i tres de Barcelona.

El nomenament d’auxiliars a la capital catalana era àmpliament reclamada per l’arquebisbe Omella, ja que el primer bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, fa mesos que va ser destinat a posar ordre a la diòcesi de Mallorca, on fa d’administrador i, en principi, s’ha de quedar com a titular, extrem, però, encara no confirmat. Des que Taltavull compaginava les seves tasques entre Barcelona i Mallorca a la diòcesi barcelonina, la feina s’acumulava, entre altres coses perquè Omella viatja constantment a Roma. Ara per ara la diòcesi està immersa de ple en l’elaboració del pla pastoral que, per primera vegada, es fa tenint en compte l’opinió dels fidels i de la comunitat.

L’elecció de Gordo i Vadell va causar un gran impacte el dia que el papa ho va anunciar, ja que ningú no s’esperava aquests dos noms, poc coneguts.

Gordo era secretari general de l’arquebisbat de Barcelona i canonge de la catedral, però mai no havia format part de la llista de noms que se suposava que ocuparien el càrrec que ha obtingut.

L’elecció de Toni Vadell, que era vicari episcopal per a l’evangelització i rector de vuit parròquies d’Inca, va sorprendre encara més, ja que a Barcelona era del tot desconegut.

LES XIFRES

13
bisbes
són els que hi ha a Catalunya. Els de les deu diòcesi més quatre auxiliars, tres a Barcelona i un a Terrassa.
320
capellans
i 21 bisbes són els que ahir van assistir a l’ordenació dels dos nous bisbes catalans, a la Sagrada Família.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia