Societat

fira gastronòmica

La Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu celebra 25 anys

Enguany durarà quatre dies i es convocarà el primer Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional

El Consell Comarcal d’Osona hi presentarà productors de la Xarxa de Productes de la Terra

La Fira Gastronòmica del Porc i la Cervesa de Manlleu arriba al seu 25è aniversari més reforçada que mai. Aquest any s’allarga durant quatre dies (del 21 al 24 de setembre) i s’han programat més de trenta activitats i actes, entre els quals destaquen com a novetat el primer Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, convocat per la Confraria del Gras i el Magre, i la Fundació Oficis de la Carn. El concurs és “obert a totes les petites empreses del món de la carn de Catalunya” amb l’objectiu que la fira “no només sigui un lloc de venda sinó que tingui un caire més gastronòmic”, va explicar ahir en la presentació de la fira el xarcuter Josep Terradellas, de Can Cerilles, en nom de la confraria i la fundació.

Una altra de les novetats és la implicació del Consell Comarcal d’Osona en la difusió i promoció dels productors osonencs de la Xarxa de Productes de la Terra, entitat que té 130 empreses censades, de les quals una desena seran a la fira, entre les quals l’explotació ramadera Les Basses de Manlleu, on es va fer la presentació. Fruit d’aquesta col·laboració hi haurà tasts de productes de la xarxa guiades pel gastrònom Pep Palau, a l’Aula del Gust. Una altra novetat són els actes de prefira que hi haurà dijous a la tarda, com ara una sessió informativa de micromecenatge i una sessió de Gastrofilm (porc, cervesa i cinema). Per commemorar aquest quart de segle també és obert de fa dies un concurs per recollir històries, anècdotes i fotos relacionades amb qualsevol edició de la fira, al qual fins ara s’han presentat una vintena de relats. El cartell d’aquest aniversari especial és obra de l’il·lustrador de Manlleu Jacob Cabezas, conegut com a Blaufosc.

LA DATA

16.10.92
Va ser la data
en què es va inaugurar la primera edició de la Festa del Porc i la Cervesa, tal com es va anomenar.

Una fira que no té cap intenció de créixer

Com els darrers anys, la 25a Fira Gastronòmica del Porc i la Cervesa aplegarà a la plaça Fra Bernadí de Manlleu una cinquantena de parades, entre cansaladers, cervesers, empreses i entitats petites. “És una fira pensada per al producte local, osonenc, i no volem créixer”, va dir Imma Muñoz, tècnica de Fires i Mercats de Manlleu. Segons ella, el maridatge entre el porc i la cervesa “era una aposta singular”. “Vam tenir claríssim que no havia de ser una fira multisectorial”, va dir. Esperen rebre 20.000 visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt