Societat

gastronomia

referèndum

La papereta més dolça s’imprimeix a Berga

Una pastisseria estampa el full de vot del referèndum en tauletes de xocolata

Divendres 8 d’agost. Hora de dinar, hora del telenotícies. Les notícies sobre el Parlament ocupen bona part de l’actualitat i les paperetes del referèndum comencen a circular per tot arreu.

La televisió fa arribar la primera imatge d’una papereta a casa de l’Albert Dorna, el pastisser de Dolceria Pujol de Berga. Havia d’agafar vacances la setmana següent, però encara tenia el cap a la feina. Bé, el cap a la feina i els ulls a la televisió, i, del referèndum, en va fer xocolata.

Dorna va agafar una tauleta de xocolata blanca, llisa, sense els típics quadrats en relleu, i hi va estampar una papereta amb sucre. El resultat: el vot més dolç de Catalunya.

El que va començar com “una broma” s’ha convertit en un boom a les xarxes socials. En qüestió de dues hores, la papereta havia donat la volta al món. Se li girava feina. Tothom volia tenir una tauleta de xocolata del referèndum a casa.

En cinc dies l’Albert ha fet centenars de tauletes. De fet, n’ha fet tantes que n’ha perdut el compte. La idea ha agradat tothom, tant els del sí com els del mo, i és que la papereta no es pronuncia. No hi ha cap opció marcada.

Ha rebut trucades de València, de gent que no vol la independència però que l’ha felicitat per “l’humor” amb el qual es prenen l’actualitat. Han passat per la botiga gent de les Terres de l’Ebre, de Terrassa, de Lleida... Una feinada per a l’Albert, que aquest any no ha pogut ser a Barcelona per la Diada: “No he pogut, havia de fer xocolata.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El restaurant Terra reobre les portes de l’antic local del Sala, nou mesos després del tancament

L’antic local del restaurant Sala torna a oferir àpats des d’aquest dimecres al migdia. El cuiner berguedà Pere Venturós, de 29 anys, agafa les regnes del restaurant de Miquel Màrquez per convertir-lo...

Berga
 

Un detingut a Reus per l'operatiu policial contra l'1-O

Reus
 

Convoquen una empaperada popular a Igualada

Igualada
 

Comença la darrera fase de la remodelació del Casal de la Gent Gran de Vilanova del Camí

Igualada
 

El PSC culpa la ‘falta de previsió’ de Marc Castells pels barracons del Badia i Margarit

Igualada
 

Una volta a Espanya a peu a benefici de Càritas

Igualada
 

“Molts malalts d’Alzheimer estan bé de memòria”

barcelona
 
LA VIDEOTECA

Rescaten una tortuga gegant a la platja de Calella

calella
 

Carrers sense nom per viure l’Alzheimer

barcelona