Societat

municipal

voluntariat

Banyoles vol fomentar el voluntariat entre els estudiants de secundària

Per primer cop, la guia de recursos educatius de la ciutat inclou un taller en què s’anima els joves a implicar-se en les activitats del teixit associatiu local

Els alumnes dels centres educatius de Banyoles d’aquest curs, però també els ciutadans en general, tenen la possibilitat de participar en 74 activitats de caràcter didàctic, incloses en la nova guia de recursos educatius de la ciutat, elaborada per l’Ajuntament i el Consell Comarcal, així com diverses entitats i associacions. “L’oferta de La guia –explica la regidora Ester Busquets en la introducció de la publicació– ha de contribuir a la formació integral de les persones, treballant pel desenvolupament personal i també col·lectiu, potenciant totes les àrees de la persona, com ara les habilitats socials, la intel·ligència emocional, la corresponsabilitat, la cooperació, la igualtat, l’estima per la ciutat.”

Les novetats

Entre les novetats destaca un taller de voluntariat i participació activa, destinat a estudiants de quart d’ESO, primer i segon de batxillerat i cicles formatius. Consisteix, entre altres accions, a explicar als joves el ventall d’entitats a través de les quals poden implicar-se en la vida social de la ciutat. Una part de les activitats de La guia estan pensades exclusivament per a grups d’estudiants. S’hi proposa, per exemple, anar a veure una obra de teatre o un concert de música, experimentar l’aprenentatge de les arts dramàtiques a la Factoria d’Arts Escèniques o participar en un taller de música impartit per membres de Lax’n’Busto; visitar la biblioteca, la clínica Salus Infirmorum o la ràdio municipal; una introducció a la cuina i a la feina dels Mossos d’Esquadra o dels bombers; iniciar-se en l’astronomia i en la robòtica...

Per a les famílies

Pensant en les famílies, s’ha preparat un nou cicle de les xerrades Eduquem en família, aprendre exercicis lúdics de psicomotricitat per a mainada petita o els Matins verds, que són unes sessions sobre medi ambient. Per al públic en general, en la nova guia es proposen les visites al poblat neolític de la Draga o un curset de formació digital, i específicament per als joves, un programa de formació i inserció o diversos cursos formatius en l’àmbit laboral, entre altres.

LA XIFRA

74
activitats
per a estudiants i per als ciutadans en general s’inclouen en ‘La guia’ d’aquest curs.

LA FRASE

L’oferta de ‘La guia’ ha de contribuir a la formació integral de les persones
Ester Busquets
REGIDORA D’ENSENYAMENT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona