Societat

Els Mossos d’Esquadra desallotgen els concentrats davant d’Exteriors perquè puguin sortir dos cotxes de la Guàrdia Civil

Els manifestants acomiaden la policia catalana amb crits de “vergonya” i “no mereixeu la senyera que porteu”

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dimecres sobre les sis de la tarda els manifestants que encara es trobaven a les portes d’una de les dependències del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de Via Laietana.

Aquesta acció ha permès que poguessin sortir els dos cotxes de la Guàrdia Civil que encara hi havia al lloc des de les vuit del matí, hora en què han començat els escorcolls a la Conselleria contra el referèndum. Els concentrats han acomiadat la policia catalana amb crits de “vergonya” i “no mereixeu la senyera que porteu”. Des de les vuit del matí fins ara s’han produït moments d’escridassades i empentes entre un grup de manifestants i agents tant dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Civil.

Els escorcolls han arrencat sobre les vuit i posteriorment s’ha tallat la Via Laietana, a causa de dues concentracions; una davant d’una de les dependències del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència i l’altra davant de la conselleria de Governació. La circulació a la zona s’ha recuperat poc abans de les set de la tarda.

Un dels moments de més tensió s’ha viscut passades les dotze del migdia, quan ha sortit un cotxe de la Guàrdia Civil amb un detingut. Més tard s’ha conegut que d’aquesta Oficina d’Afers Socials de la Generalitat s’ha detingut Xavier Puig. Poc després fins i tot ha aparegut la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que ha demanat calma als concentrats, qui increpaven contínuament als agents de Mossos d’Esquadra. S’han concentrat al lloc centenars de persones.

Els manifestants que han omplert la Via Laietana no han deixat de cridar consignes i mostrar cartells a favor del dret a vot, el referèndum i la democràcia. El més escoltat ha estat “Votarem”, però també s’han escoltat consignes com “Ni un pas enrere”, “No tenim por” i han cantat els Segadors i l’Estaca. “No passaran”, “Independència” i “Fora les forces d’ocupació”, també han estat alguns dels crits que s’han sentit reiteradament. D’altres menys repetits però també escoltats al llarg del dia han estat “Passi-ho bé i moltes gràcies, passi-ho bé i fins l’any que ve” o “Todos sois hijos de Tejero”, referit a les policies catalana i a la Guàrdia Civil quan els han volgut desallotjar.

Minut a minut, han anat marxant alguns dels concentrats que estaven asseguts davant els dos cotxes de la Guàrdia Civil que estaven protegits pels Mossos d’Esquadra. Després de més de nou hores de concentració, han aparegut finalment més agents de la policia catalana per fer una cadena i encerclar i apartar així els concentrats perquè poguessin sortir els dos vehicles de la Guàrdia Civil. A la seva sortida, els agents dels mossos han estat acomiadats amb crits de “vergonya” i de “nou us mereixeu la senyera que porteu”.

Durant el desallotjament, també s’ha viscut un incident en què un home ha hagut de ser atès pels serveis mèdics. Els fets han tingut lloc quan els Mossos d’Esquadra marxaven del lloc. Alguns manifestants han bloquejat el pas a un dels furgons dels Mossos. Llavors, alguns dels agents han baixat del vehicle per apartar-los i un d’ells ha empès un home que ha caigut al costat del vehicle. Després de ser examinat a la mateixa ambulància, ha marxat pel seu propi peu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

CRÒNICA

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona