Societat

Societat

Marea rosa i enèrgica

Multitudinària Cursa de la Dona a Girona, en la qual 6.500 participants van fer un recorregut d’uns cinc quilòmetres

Entre les assistents, l’alcaldessa i la regidora d’Esports

Clam massiu de “Votarem” al punt de sortida

Una espectacular marea rosa de valentes, entusiastes, esportistes, orgulloses i amb ganes de donar-ho tot. Per quart any consecutiu, la Cursa de la Dona a Girona –organitzada per Esports Parra, junt amb l’Ajuntament– va tornar a ser un èxit absolut i va batre un nou rècord de participació. Un total de 6.500 nenes i dones van recórrer, enmig d’un gran ambient, els 5 km del trajecte d’aquesta engrescadora prova popular. Mares amb les seves filles, infinitat de grups d’amigues, àvies amb les netes i també altres mares amb els seus fills petits dins dels cotxets o amb les motxilles específiques per dur nadons. Milers i milers de dones d’absolutament totes les edats traspuaven energia i positivisme, sota el lema de “Juntes podem!”. Participants admirables, com una senyora gran que va realitzar la marxa en cadira de rodes, on portava lligats uns globus d’heli de color daurat amb el número 99, tot fent referència a la seva edat.

El recorregut es va iniciar a les deu del matí a la Devesa, davant del restaurant Dúplex. El passeig va quedar inundat per un bonic mosaic rosa, que és el color de la camiseta de la cursa. Els organitzadors van especificar que totes les corredores es col·loquessin a les primeres files i, just al darrere, hi havia dos globus també roses que indicaven el tram on s’havien de situar les que tenien previst dur a terme el circuit caminant. Entre les assistents, no hi van faltar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d’Esports, Isabel Muradàs.

Abans del tret de sortida, hi va haver un fort aplaudiment conjunt “per un dia històric i un any de rècord”, i també dedicat a les autèntiques protagonistes de l’esdeveniment. Els organitzadors es van fer aleshores un selfie amb el formigueig de dones aplegades al seu darrere i, de manera espontània, hi va haver un clam massiu de participants exclamant amb força: “Votarem, Votarem!” Tan llarga era la fila d’inscrites que no van parar de passar dones pel punt de sortida, amb els braços enlaire i aplaudint, durant 11 minuts seguits: diverses d’elles corrent, d’altres semicorrent o caminant, una colla va realitzar el recorregut amb les botes de Kangoo i d’altres el van fer vestides amb divertides disfresses, com ara d’índies, d’ocell, hippies i heroïnes.

El punt d’arribada va ser a la Copa, on, havent ja escalfat, hi va haver com a colofó una animada classe de ball. A l’esplanada també hi havia personal de l’acadèmia d’estètica i perruqueria Més que Formació de Girona, que va pintar a totes aquelles que ho van desitjar el símbol de la dona al voltant de l’ull amb maquillatge blanc i rosa i purpurina. La inscripció de la cursa tenia un cost de 9 euros (o 11 des del 8 de setembre), que incloïa el dorsal, una samarreta i la donació d’1 euro que es repartirà entre el Grup Iris –una entitat de dones afectades de càncer de mama– i el programa Guapes i valentes de l’Oncolliga, que té com a objectiu crear una xarxa de bancs de perruques solidàries arreu del territori gironí. Al mateix espai de la Copa, precisament, s’hi van instal·lar parades informatives de la Fundació Oncolliga, l’Associació d’Empordaneses Afectades de Càncer de Mama (Grup Iris), l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdibGI). En definitiva, una jornada que, a més de potenciar l’esport, té una vessant social i solidària. Els promotors van agrair les 6.500 inscripcions, les 6.500 motivacions, els 6.500 reptes i les 6.500 històries donant 6.500 gràcies!

Inigualable.
La Cursa de la Dona d’ahir és la prova popular més multitudinària feta mai fins ara a Girona. Es desmarca dels cànons habituals, ja que no hi ha cronometratge i està dedicada al gènere femení. A cada quilòmetre hi ha animació per motivar a assolir el repte. L’organitza Esports Parra, junt amb el consistori i el suport de l’Atletisme Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia