La bellesa i l’art de l’alta cuina, junts a la UdG
Els xefs Fina Puigdevall i Raül Balam, a Diàlegs Gastronòmics
La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni continua desplegant el seu potencial comunicatiu amb el tercer Diàleg Gastronòmic.
En aquesta ocasió, Fina Puigdevall i Raül Balam –fill de Carme Ruscalleda–, tots dos amb dues estrelles Michelin, i sota la batuta i l’anàlisi precisa del periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós, van reivindicar a la Sala de Graus de Lletres de la UdG “la cuina com un art en què la natura i l’entorn influeixen en els plats”. Tots dos també van coincidir en el fet que, a diferència de fa 15 o 20 anys, la demanda per fer cuina s’ha disparat. “Els estatgers feien cuina pensant que arribarien a ser Ferran Adrià; ara, en canvi, arriben a la meva cuina molt ben preparats, amb molt interès per aprendre”, assegura Balam. Una conversa que, tot i ser gastronòmica, va estar amarada de la bellesa culinària i de l’art en l’alta cuina.