Societat

Suport al procés sobiranista

Els estudiants es manifesten a favor del referèndum

Seguiment del 78% de la vaga a la URV, on uns 1.500 joves van protestar en una marxa reivindicativa fins al rectorat a Tarragona

Crítiques a la negativa tant del rector com de l’alcalde de Tarragona a cedir espais per votar

Uns 1.500 estudiants universitaris i de secundària es van manifestar ahir al migdia a Tarragona en defensa del referèndum. La mobilització es va convocar dins de la primera jornada de vaga dels estudiants universitaris, que a la URV va tenir un seguiment del 78%, segons va informar el mateix rectorat. A la protesta dels universitaris, que van organitzar activitats durant tot el dia tant al Campus Catalunya com a l’edifici del rectorat, s’hi van afegir centenars d’alumnes de secundària que es van concentrar a la plaça Imperial Tàrraco per dirigir-se al Campus Catalunya de la URV, on es va iniciar la manifestació. Diversos estudiants van passar la nit al Campus Sescelades, també a Tarragona, com a prèvia a la jornada reivindicativa.

La manifestació va acabar davant del rectorat, on es van llegir diversos manifestos per rebutjar “els abusos de l’Estat” i es va criticar que l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), no cedeixi espais per a l’1-O, i que el rector de la URV, Josep Anton Ferré, tampoc no s’hi hagi compromès malgrat que la Universitat sol ser col·legi electoral en altres comicis a Tarragona. “Encara que Ballesteros no ho vulgui i el rector no cedeixi espais, i tot i les forces d’ocupació que ho volen impedir, aquest diumenge votarem”, va explicar Sara Asenso, portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a la URV. El rector de la URV, que amb la resta de membres de govern de la Universitat va assistir a l’arribada de la manifestació, es va reunir després amb els estudiants concentrats.

El moviment estudiantil a Tarragona va decidir fer una jornada de vaga “diferent” i “en lloc de tancar els campus, s’han fet activitats per donar-li un aspecte lúdic, a més de polític”, segons va detallar un dels portaveus d’Arran, Víctor Beltran. Entre altres activitats, es van fer diversos concerts al rectorat.

També a Tortosa els estudiants de secundària es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament, mentre que els professors de l’institut Joaquín Bau es van concentrar a la porta del centre educatiu per manifestar el seu suport al director davant els requeriments que ha rebut per part de l’Estat perquè no doni suport al referèndum. Els professors van apel·lar a la democràcia i la llibertat d’expressió.

LA FRASE

Encara que Ballesteros no ho vulgui i el rector no cedeixi espais, diumenge votarem
Sara Asenso
portaveu del SEPC a la URV


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia