Societat

Pals aposta pel plat del calamar de potera

Les jornades gastronòmiques unifiquen calendari i estrenen proposta

El calamar de potera serà la novetat de les jornades gastronòmiques que s’organitzen a Pals, juntament a les que ja es feien de l’angula del riu Ter, la tòfona i el fetge gras d’ànec. La del calamar de potera és la novetat d’aquesta edició i, a més, la primera, que tindrà lloc al llarg de tot l’octubre.

Un únic calendari

Les jornades gastronòmiques la impulsen els restaurants Sa Punta, Es Portal Hotel Gastronòmic –on ahir es va fer la presentació–, Pahissa del Mas Pou, Sol Blanc, Vicus i La Calèndula. I precisament la bona sintonia entre els establiments participants els ha portat, i aquesta seria una altra novetat, a fer de manera conjunta un calendari gastronòmic de la temporada de tardor i hivern. Després de la del calamar de potera vindrà, del 20 de novembre al 20 de desembre, la de l’angula del Ter i del Rec del Molí de Pals, que arriba a la quarta edició; del 15 de gener al 15 de febrer, les cinquenes de la tòfona i al març la tercera del foie.

El xef d’Es Portal HotelGastronòmic, Joan Carles Sánchez, va explicar ahir que la inclusió de la del calamar de potera s’ha fet perquè “gastronòmicament dona molt de joc”, afegint-hi que “són els de millor qualitat, tenen la pell amb molt bon estat i les cèl·lules pigmentades creen uns jocs de colors espectaculars”. Ara precisament és el temps i és en aquesta època de l’any que la textura es transforma i són molt més saborosos.

“A més –i segons Sánchez– ens lliguen molt a una imatge molt espectacular del nostre territori, dels llums de les barques de pescadors, arrenglerades davant la nostra costa, pescant. Una altra vegada, amb la nostra voluntat de potenciar i donar suport als productes i els productors, en aquest cas els pescadors del nostre territori, amb una pesca artesanal i respectuosa”.

Ahir, i durant la presentació, es va fer una demostració de com funciona la pesca amb potera i se’n va destacar el caràcter artesanal i també respectuós amb el medi ambient. També es va remarcar molt sobre les altes qualitats gastronòmiques d’aquest calamar. Igualment, cadascun dels xefs va fer una breu explicació dels seus plats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia