Societat

Ciència

L’ICIQ obre el seu món a internet

RECERCA ·

Un nou web posa experiments i coneixements a l’abast dels interessats

Els continguts s’adaptaran al gust de l’usuari

Una finestra pràctica, fàcil d’entendre i que pot aportar-nos estones de diversió, però també d’aprenentatge. Aquests són els grans avantatges que suposa la posada en funcionament de l’ICIQ Virtual Lab, un nou espai web que ha obert l’Institut Català d’Investigació Química amb la intenció d’apropar la ciència d’una manera senzilla, però completa, a totes les persones que estiguin interessades a aprendre més i també a passar una bona estona.

La pàgina es pot consultar a través de l’adreça http://labvirtual.iciq.es/ i ofereix un bon grapat de continguts que s’adapten a diferents edats, nivell de coneixements i necessitats. D’una banda, la secció “els nostres apunts” ofereix les bases teòriques sobre conceptes importants –i sovint complicats d’explicar– com ara la catàlisi, els principis actius o la cromatografia. La millor opció per experimentar des de casa –i amb nens de totes les edats– amb el vessant pràctic és a través de les experiències pràctiques que es recullen en l’àrea “Química en família”, un espai que agrupa experiències pràctiques senzilles de fer, que requereixen productes que es poden trobar en qualsevol supermercat i que, a més, obtenen resultats sorprenents que obren el torn a la reflexió i al diàleg.

El web també ofereix un altre apartat en el qual proposa més experiències dirigides a professors i educadors, en les quals es pot experimentar amb diferents tipus de reaccions químiques. “Demanem registre per assegurar-nos de la majoria d’edat i també per poder determinar quins són els continguts que més interessen”, destaca el comunicador científic de l’ICIQ Fernando Gomollón, que recorda que la tasca de divulgar coneixements és “una part important de l’activitat de l’ICIQ, motiu pel qual actualitzarem els continguts del web a partir de poder observar quins són els que tenen més interès”. En definitiva, la ciència arriba a casa a través d’internet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona