Societat

capitalitat de les ciutats del ferro

Campdevànol s’acomiada de la capitalitat europea de les ciutats del ferro

Un centenar de delegats internacionals van assistir el cap de setmana a la vila ripollesa en l’assemblea que tancava un any d’activitats

Representants de 18 municipis que formen part del Cercle Europeu de Ciutats del Ferro van presentar aquest cap de setmana a Campdevànol diversos projectes culturals i educatius sobre el patrimoni metal·lúrgic, en la 17ena assemblea anual d’aquesta associació. L’assemblea, que va tenir d’escenari la Sala Diagonal, va tancar el cicle durant el qual la vila ripollesa ha ostentat el títol de Capital Europea del Metall. A més de l’assemblea, el cap de setmana es van organitzar tallers, visites a diferents punts de la comarca, exposicions i espectacles, així com un sopar de gala al qual va assistir el conseller de la presidència, Josep Rull.

La cultura del ferro

L’objectiu de la cita del cap de setmana a Campdevànol era “impulsar la cultura del ferro, l’economia local i difondre els valors d’Europa entre la ciutadania”. També, mirar “d’interactuar i impulsar accions per la pervivència del sector en l’escenari europeu”.

Difusió del municipi

Durant aquest any en què Campdevànol ha estat capital, s’han dut a terme activitats com ara una estada a Brussel·les dels dansaires de la Gala de Campdevànol; una visita a La Farga Rossell d’Andorra; un intercanvi d’estudiants entre el municipi ripollès i el noruec d’Ovre Eiker, i una setmana dedicada a tractar la indústria del metall a l’escola Pirineu.

Catorze països

El Cercle Europeu de Ciutats del Ferro està format per dinou municipis amb tradició metal·lúrgica, de catorze estats diferents i té com a missió, d’una banda, “impulsar les diferents accions polítiques a l’entorn del ferro des de les administracions públiques” i, de l’altra, “respectar permanentment els valors de pau i prosperitat que inspiren el somni europeu”.

LA XIFRA

18
municipis
de 14 estats europeus van estar representats en l’assemblea celebrada a Campdevànol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.