Societat

esports

Sant Cugat serà Ciutat Europea de l’Esport el 2018

Un total de quatre municipis de l’Estat tindran aquest títol l’any vinent

Es tracta d’un segell d’excel·lència en el camp esportiu

Hi haurà més possibilitats d’organitzar campionats internacionals

L’any vinent, Sant Cugat serà un dels quatre municipis de l’Estat que gaudirà del distintiu de Ciutat Europea de l’Esport atorgat per l’European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES). Aquest segell és, segons el regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament, Eloi Rovira, “com un ISO de qualitat en el camp esportiu”.

Només aspiren a aquest distintiu aquells municipis que generin un volum d’activitat esportiva i econòmica de rellevància. De la candidatura, l’ACES destaca que Sant Cugat és un bon exemple fomentant l’esport per a tothom com a instrument de salut, integració i educació. També ha tingut en compte els 327 espais esportius, les 52 instal·lacions esportives municipals i 113.000 m² dedicats a l’esport.

Així, doncs, l’ACES ha captat el que volia transmetre Sant Cugat amb la seva candidatura que ha preparat al llarg de dos anys emmirallant-se en altres ciutats que ja havien tingut aquest reconeixement com la localitat basca de Getxo, l’any 2016. En l’elaboració de la candidatura, Sant Cugat ha apostat per tres valors clau com són l’educació, l’ètica dins i fora del camp i la inclusió. “Es tracta d’un projecte transversal, que vol centrar-se en com la pràctica esportiva millora la qualitat de vida”, remarca el regidor.

Per Rovira, comptar amb aquest distintiu els permetrà tenir més visibilitat. “Tot el que passi a Sant Cugat tindrà ressò arreu d’Europa”, assegura. A més, el municipi té més probabilitats d’organitzar un campionat internacional, tot i que l’equip de govern encara no ha abordat aquesta possibilitat. De moment, el municipi serà la seu dels Cpisra World Games, promoguts per l’associació internacional per la recreació i l’esport de persones amb paràlisi cerebral, i la 35a edició de la marató passarà a formar part del campionat de Catalunya de la modalitat.

LA XIFRA

113.000
són els metres quadrats que té el municipi dedicats a la pràctica esportiva

LA FRASE

És com si haguéssim rebut un ISO de qualitat en el camp esportiu
Eloi Rovira
regidor d’esports i joventut de l’ajuntament de sant cugat

Un altre reconeixement

El regidor d’Esports i Joventut de Sant Cugat, Eloi Rovira, explica que el fet de ser Ciutat Europea de l’Esport obre les portes a rebre el reconeixement de millor Ciutat Europea de l’Esport 2018 que només rebrà aquella que aconsegueixi l’excel·lència entre totes les que són Ciutat Europea de l’Esport. Rovira admet que es tracta d’un “objectiu molt llaminer i sempre hi ha un punt que desperta la competició sana”. Tanmateix pel regidor el més important és haver arribat on són. “De moment ja s’ha valorat la feina feta pel consistori ara”, afegeix Rovira. En aquest sentit, l’alcaldessa del municipi, Mercè Conesa, destaca que “Sant Cugat esdevingui ciutat Europea de l’Esport 2018 és un reconeixement a la feina ben feta, tant al terreny de joc com a fora. Per la ciutat, l’esport s’ha convertit en un element clau de cohesió”. Afegeix que “l’elecció de la ciutat no és una casualitat, és el resultat de molts anys de feina. No només des de l’Ajuntament sinó des de tot el teixit esportiu com clubs i entitats”. Un exemple d’aquesta feina feta durant els anys són els més de 3.000 usuaris de què disposa el programa de jocs esportius escolars que es porta a terme als centres educatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia