Societat

religions

El bisbe de Girona ordena un nou capellà

La catedral de Girona es va omplir per seguir l’ordenació de Miquel Calsina

La diòcesi de Girona té des de diumenge un nou sacerdot, Miquel Calsina i Buscà (Torroella de Montgrí, 1970). La catedral de Girona es va omplir diumenge a la tarda de gom a gom amb motiu de l’ordenació presbiteral de Miquel Calsina pel bisbe Francesc Pardo. Mossèn Calsina, que ha exercit en el darrer any de diaca en l’agrupació de parròquies de la Bisbal d’Empordà, on continuarà prestant servei, és també delegat de mitjans de comunicació del Bisbat, professor de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa.

Mig miller de persones, entre familiars i amics, veïns de Torroella de Montgrí, feligresos de les parròquies d’on és mossèn, companys i alumnes de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, entre d’altres, van assistir a la cerimònia, presidida pel bisbe Francesc i concelebrada per una setantena de preveres de diverses diòcesis catalanes assistits per una desena de diaques.

En l’homilia, el bisbe de Girona va dir al nou sacerdot: “Déu s’ha manifestat de moltes maneres a la teva vida i t’ha cridat a identificar-te amb Jesús, seguint les seves petjades. Tu has respost generosament a les seves manifestacions i crides.” Francesc Pardo, que durant l’homilia va expressar la seva preocupació per la falta de vocacions sacerdotals, va demanar al nou prevere que, per mitjà de la imposició de les seves mans i de la pregària, faci present Crist en la predicació de l’Evangeli, la celebració dels sagraments de la fe, especialment l’eucaristia, el perdó dels pecats, el baptisme i la unció dels malalts. El bisbe de Girona va destacar que l’eficàcia del nou ministeri es farà creïble a través del testimoni de mossèn Calsina, de la coherència de vida, la caritat pastoral i per les decisions que haurà d’anar assumint. “Escolta a tothom, prega per tothom, estima a tothom. I quan no els puguis parlar de Déu, sempre podràs parlar a Déu d’ells”, va manifestar Francesc Pardo.

Els assistents a l’acte d’ordenació, de més d’una hora de durada, van poder gaudir després d’un refrigeri al claustre de la catedral, on van felicitar i saludar personalment al nou capellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva