Societat

judicial

Mataró tindrà el novè jutjat civil de primera instància

L’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats confien que reforci la lluita contra les ocupacions il·legals d’habitatges a la ciutat

La intenció és que es posi en funcionament a principis de l’any que ve

Mataró tindrà un nou jutjat civil de primera instància que podria posar-se en funcionament a principis de l’any que ve i que s’afegirà als vuit que ja hi ha en funcionament a la ciutat. L’Estat espanyol ja ha aprovat, a través d’un reial decret, la creació d’aquest òrgan amb l’objectiu d’“adequar la planta judicial a les necessitats existents del territori”. El degà del Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio Naveira, va explicar ahir que feia anys que s’havia demanat la possibilitat de guanyar un jutjat més a la ciutat per intentar alleugerir el col·lapse que acumulava el servei. “Fins ara teníem el compromís de paraula, però ja podem dir que finalment serà una realitat”, va felicitar-se.

Tot i que únicament s’ocuparà de causes civils, tant Naveira com l’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), confien que, tal com s’havia sol·licitat, s’encarregui sobretot de resoldre les demandes que s’han anat interposat en contra de les ocupacions delinqüencials d’habitatges, que sovint es porten a terme a través de màfies organitzades, i n’agilitzi els desallotjaments. En aquest sentit, l’Ajuntament va aprovar una declaració institucional que, entre altres mesures, instava tant el ministeri com el Departament de Justícia de la Generalitat a implementar tots els recursos necessaris per lluitar contra aquest fenomen creixent.

“Estem fent tota la pressió possible perquè es posi en funcionament al més aviat possible”, admet el degà del Col·legi d’Advocats, que també destaca que, pel que fa a infraestructures, els jutjats de Mataró estan preparats per ser la seu d’aquest nou òrgan. “Tenim l’espai físic i el compromís de la conselleria per posar tot el personal que calgui i només faltaria que el Ministeri de Justícia nomenés el jutge i el secretari”, hi afegeix.

De fet, aquest nou òrgan judicial es podria posar en marxa a les dependències que el 2015 va deixar lliure el jutjat de reforç que es va crear per atendre principalment els casos sobre la comercialització de participacions preferents, que va servir per resoldre més de 2.500 litigis durant l’any i mig que va estar en servei. Per aquest motiu, tant l’Ajuntament com el Col·legi d’Advocats de Mataró esperen que l’estrena d’aquesta nova unitat judicial no s’allargui més enllà de “tres o quatre mesos” i que a principis del 2018 ja estigui a ple rendiment.

Clàusules hipotecàries

L’urgència d’aquest jutjat també venia justificada per l’allau de demandes relacionades amb les clàusules hipotecàries abusives. Tot i que el Ministeri de Justícia ha decidit centralitzar les causes en un jutjat provincial, el col·legi professional mataroní ha interposat un recurs perquè consideren que no és “adient” haver de traslladar-se fins a Barcelona per resoldre aquest tipus de conflictes, i defensa que a banda de les ocupacions indiscriminades d’habitatges, aquesta nova plaça judicial també se’n podria fer càrrec des de la proximitat.

LA FRASE

Fins ara teníem el compromís de paraula, però ja podem dir que serà una realitat
Julio Naveira
degà col·legi advocats mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES