Societat

Tapien l’accés a un bloc d’Anglès per mal estat

El consistori admet les deficiències d’uns pisos al carrer de les Fàbriques

Estaven precintats, però hi entrava gent

Un decret de l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset (CiU), ha fet tancar l’accés a un bloc de pisos del poble. L’entrada al número 13 del carrer de les Fàbriques està tapiat des de dimecres passat a causa del seu mal estat, reconegut per la mateixa Desset. “La teulada està enfonsada i, tot i que s’havia precintat l’entrada, hi entrava gent i algú hi dormia. Per això, s’ha hagut de tapiar.”

El bloc número 13 del carrer de les Fàbriques té sis pisos, un dels quals és de titularitat de l’Ajuntament. La teulada d’aquest bloc està enfonsada i hi ha un tendal que cobreix l’espai. L’Ajuntament d’Anglès té més d’un informe de tècnics propis que recomanaven que no s’hi deixés accedir.

L’Ajuntament signarà a mitjà termini el conveni per refer les teulades i les façanes dels pisos, la majoria dels quals estan ocupats per llogaters i molts dels quals tenen una antena parabòlica al balcó. La intervenció forma part d’un conveni que ja han signat el Ministeri de Foment i la Generalitat [vegeu la peça].

Construïts el 1890

Els edificis del carrer de les Fàbriques –el pas de la C-63 pel centre de la vila– tenen més d’un segle, ja que van ser construïts l’any 1890 basant-se en el projecte del mestre d’obres Lluís A. Calvet. Des de fa mesos, i amb el suport de l’empresa Aprop Mediació Comunitària, l’Ajuntament d’Anglès ha col·laborat perquè es constituïssin la majoria de comunitats de veïns dels blocs del carrer, que creua el poble. La Diputació de Girona va concedir una subvenció de 6.760,87 euros perquè hi pogués aver interlocutors dels blocs de pisos del carrer. El cost total de la feina feta va ser de 9.014 euros.

L’equip de govern (CiU i Anglès 2015) ha fet una anàlisi de la situació del bloc des de fa mesos, i així ho ha fet saber al principal grup de l’oposició, Per Anglès Units (PAU), que havia sol·licitat informació. PAU demana millores en les taulades i canaleres, explica el seu portaveu i exbatlle, Pere Espinet.

LA XIFRA

72
habitatges
hi ha als dotze blocs principals del carrer. Se’n canviarà la teulada i se n’impermeabilitzarà la façana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona