Societat

universitats

La URV obre un màster en ciència forense

La Universitat Rovira i Virgili (URV) posa en marxa un nou màster en genètica, física i química forense pioner a Catalunya, que ha començat a funcionar aquest nou curs acadèmic. Aquests estudis es van inaugurar formalment el passat 16 d’octubre, tot i que les classes van començar durant el mes de setembre. “El que diferencia formalment aquesta formació de moltes altres que ofereixen diverses universitats és que l’enfocament que s’ofereix és bàsicament pràctic”, comenta el coordinador del màster, Antoni Romeu, que apunta que la durada del curs lectiu és “d’un any i inclou experiència directa en el món de l’empresa”.

Els estudis estan orientats a estudiants que hagin finalitzat els graus de química, bioquímica, biotecnologia i ciències biomèdiques, entre d’altres, i tenen com a objectiu que els alumnes “duguin a terme les pràctiques de laboratori més habituals per tal d’ajudar en les investigacions dels cossos policials”, destaca Romeu, que llista, entre aquests coneixements, la prova de l’ADN, analitzar mostres contaminants o de rastres de drogues i alcohol, conèixer les bases d’aspectes bàsics de la balística i estudiar les causes físiques que poden conduir als accidents de trànsit. Els estudis ofereixen una “vessant pràctica” que, segons Romeu, “pot ser molt interessant per a molts alumnes de la branca de ciències”.

Pràctiques en empreses arreu de Catalunya

Agnès Llorens

Els 17 alumnes que, enguany, encetaran aquests estudis –es preveu que cada any hi hagi 20 places disponibles– complementaran la formació acadèmica, totalment enfocada a pràctiques de laboratori, amb l’experiència directa en l’àmbit empresarial. “Els coneixements teòrics van de la mà de l’experiència que ensenyen les mateixes empreses, per això creiem que les pràctiques són un element bàsic en l’aprenentatge”, apunta el coordinador dels estudis, que destaca que la universitat ha signat convenis de col·laboració amb “companyies i laboratoris de l’àmbit català i amb el màxim espectre d’empreses possible”. Les classes es duen a terme a la Facultat de Química de la URV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona