Societat

societat

Saber què mengem ajuda a generar sensació de sacietat

Rebre educació prèvia sobre els sabors i informació sobre els aliments que es menjaran millora les sensacions fisiològiques i psicològiques que ens produeix el menjar, segons un estudi conjunt elaborat per l’hospital Vall d’Hebron i el Celler de Can Roca. L’estudi el van presentar ahir el cap del servei de l’aparell digestiu del centre hospitalari, Fernando Aspiroz, i el sommelier Josep Roca, que van avançar que està previst aplicar els resultats de l’estudi a pacients amb problemes per menjar, com els oncològics, pels quals podria millorar l’experiència i ingerir més aliments; a pacients amb problemes de conducta alimentària, que podrien augmentar la sacietat i satisfacció, i a pacients que quan mengen tenen molèsties sense causa aparent.

L’experiment va consistir a estudiar un grup de dotze persones que van beure el mateix caldo dos dies diferents, primer sense saber quin era el seu contingut i després sent conscients de tots els ingredients i del procés de cocció. Abans i després de cada ingesta els voluntaris havien d’omplir un qüestionari assenyalant els seus graus de sacietat, molèstia i dolor abdominal, benestar digestiu i estat d’ànim. En tots els casos els pacients es van sentir més saciats i de millor humor després de la segona ingesta, quan ja sabien el que havien menjat. A més, es va fer el mateix experiment amb un altre grup de dotze persones que no van rebre informació prèvia en cap de les ingestes i no van registrar cap canvi quan a la sensació de sacietat entre les dues ingestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva