Montgat promou un servei d'orientació jurídica per als que tinguin dificultats per pagar lloguers o hipoteques

Els habitants de Montgat que tinguin dificultats econòmiques per fer front al pagament d'hipoteques o lloguers, entre d'altres, tenen des d'ara un nou servei jurídic a la seva disposició. Es tracta d'una eina, facilitada per la Diputació, per la qual un lletrat del Col·legi d'Advocats de Barcelona tramitarà els casos que es donin. Per accedir a aquest servei, els montgatins s'hauran de desplaçar fins a les oficines de la regidoria d'Acció Social i Polítiques d'Igualtat i concertar una hora amb el tècnic municipal responsable d'aquest àmbit.

El servei d'orientació jurídica (SOJ) es presta el segon i quart divendres de cada mes i estarà en funcionament fins al desembre, fent un total de 15 hores mensuals. Podran tenir accés a aquesta eina les persones usuàries de serveis socials per àmbits que afectin la família, arrendaments o per temes penals o administratius. En queden exclosos però els veïns que tinguin problemàtiques de tipus laboral o d'immigració.

Esforç per consolidar-lo

La regidora d'Acció Social i Polítiques d'Igualtat, Eugènia Cabezudo (PSC), s'ha mostrat satisfeta del nou servei perquè, «tot i la seva curta vida, la gent ha respost molt bé a aquesta oferta». I és que Cabezudo encara no va poder donar dades sobre quants usuaris han fet d'ús d'aquesta eina «perquè tot just fa un mes que ha entrat en funcionament». Això sí, tot i explicar que el servei d'orientació jurídica de Montgat «és un instrument per frenar aquest moment de crisi», es mostra partidària que aquesta mesura «es pugui prolongar més allà de la situació econòmica actual».

En aquest sentit la regidora assenyala que la mesura «és digna d'agrair, ja que la Diputació ha estat molt sensible i ha ofert serveis molt productius». Precisament, tal com explica Cabezudo, aquest servei forma part del paquet de més de 20.000 euros que l'Estat ha destinat a Montgat per pal·liar els efectes de la crisi econòmica. Pel que fa a les previsions, la regidora creu que «és un servei que segur que anirà a més». Tot i això, Eugènia Cabezudo creu que «de moment aquesta prestació jurídica no es desbordarà».

LA FRASE

EUGÈNIA CABEZUDO
REGIDORA ACCIÓ SOCIAL (PSC)
«Aquest servei és un instrument important per al municipi per frenar aquest moment de crisi econòmica»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses