Societat

La coca de forner, estrella de la fira agroalimentària Orígens d’Olot

L’organització vol donar valor a aquest producte i incentivar la seva qualitat amb un concurs nacional

Carme Ruscalleda serà a l’Aula de Cuina

El primer concurs nacional de coques de forner és la principal novetat de la fira Orígens d’Olot, dedicada a l’agroalimentació i als productes de qualitat, que se celebra els pròxims dies 25 i 26 d’aquest mes de novembre al recinte de l’antiga estació. Ja hi ha una vintena d’inscrits i el jurat estarà format per representants dels sectors del pa, la pastisseria, la formació, el periodisme gastronòmic, gurmets i bocafins. L’organització d’Orígens pretén donar valor a l’ofici de forner, promoure un dels seus productes més característics i incentivar-ne la qualitat. Tots els participants hauran d’elaborar coca de forner a partir de massa de pa. En el cas de la coca dolça, pot ser gruixuda o prima, portarà sucre pel damunt i pot tenir un aroma anisat o no. També s’acceptaran variacions diverses –xocolata, espècies, licors, etc.–. En el cas de la coca salada, pot portar al damunt tota mena d’ingredients salats.

La popular i prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda, amb 3 estrelles Michelin al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, 2 estrelles a Tòquio i 2 més al Moments de l’hotel Mandarin de Barcelona serà una de les grans protagonistes d’Orígens i un dels principals atractius de l’Aula de Cuina. Oferirà una ponència amb cuina en directe i presentarà alguns dels secrets de la seva nova temporada.

Per l’Aula també passaran professionals com ara Ada Parellada, del Semproniana de Barcelona; Jordi Juncà, de Ca l’Enric de Bianya, i, entre molts d’altres, Fina Puigdevall, de les Cols d’Olot.

L’horari d’Orígens és de les 10 del matí a les 9 del vespre –diumenge, però es tanca la fira a les 8 del vespre.

LES XIFRES

5
euros
és el preu de l’entrada a la fira Orígens, que inclou 5 tiquets de tast. El preu de l’Aula de Tast és d’1 euro.
65
estands
i 90 productors són els que participen a la fira, amb un important creixement dels productes ecològics

Molt per tastar i molt per descobrir

Xocolates de garrofa i cacau i ratafia (Garrofina i Ratafia Trabucaire, Tastem la Vall de Bianya, Vins ecològics del Celler d’Adons, Mas Vida i Suriol, pans ecològics, pizzes i coques de recapte de l’Espurna, La Fogaina i Artipà, cerveses artesanes, etc. són alguns dels productes que es podran provar a l’Aula Tast. Hi tindran un lloc destacat els productes d’Idiazabal. I l’Aula Nens oferirà tallers de xocolata, dolços, embotits, coques o postres. El preu és de 2 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona