Societat

Religió

Església Plural reivindica la solidaritat

Un germà de La Salle, la revista ‘El Pregó’ i un restaurant solidari, guardonats

El germà de La Salle Salvador Fargas i la revista El Pregó van rebre ahir de mans d’Església Plural, el col·lectiu de fidels catòlics de caire progressista, el premi Mossèn Vidal Aunós per les seves trajectòries, personal en el primer cas i col·lectiva en el cas de la publicació. Fargas ha dedicat tota la seva vida als infants i joves més fràgils, els darrers 20 anys a Ciutat Vella, on ha estat al Centre Obert JS Gavina, a l’escola Cintra i, actualment, al centre obert Tria de la Fundació Comtal, de la qual ha sigut president durant vuit anys i ara n’és el president d’honor. “El germà Salvador s’emmarca en aquest perfil de persones que passen per la vida fent el bé, portant felicitat allà on són, però sense fer gaire soroll. Persones desconegudes que pel seu gran bagatge humà, social i espiritual han de ser conegudes i reconegudes”, va recordar Josep Torrens, portaveu d’Església Plural.

Al marge de l’oficialitat

La revista El Pregó és una publicació quinzenal d’informació i opinió sobre l’Església catalana que es publica des de fa més de vint anys. Informa de la realitat de l’Església, sobretot la de Catalunya, de manera crítica, al marge de les versions oficials i sempre amb un punt de vista progressista i catalanista. Dirigida pel claretià Pere Codina, en el consell de redacció hi ha Sefa Amell, Enric Cirici, Oriol Domingo, Valentí Fàbrega, Joan Guitart, Joan Maluquer i Ferrer, Montserrat Morera, Ramon M. Nogués i Xavier Semillas.

El premi Església Plural 2017 va ser atorgat al projecte d’acció social del restaurant solidari Imperfect de l’Església evangèlica a Castelldefels, que treballa amb persones amb risc d’exclusió des de fa 20 anys. A les persones que són incloses en aquest projecte se’ls ofereix formació professional, feina i manutenció fins que estan preparades per portar una vida autònoma, aleshores se’ls ajuda a trobar una feina fora de la tutela del projecte.

Abans del lliurament dels premis, a la parròquia de Sant Medir, de la qual va ser rector durant anys mossèn Vidal Aunós, Miquel Tresserras va fer la conferència inaugural, en la qual va tractar, amb una perspectiva acadèmica i pastoral, el desafiament que representa l’ús dels mitjans de comunicació en l’anunci de l’evangeli de Jesús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS