Societat

Gastronomia

Premi al plat d’arròs innovador

La xef del restaurant Voramar d’Altafulla guanya la primera edició d’un certamen estatal per escollir el millor arròs de l’any

La recepta, escollida entre un miler d’aspirants, és un arròs cremós amb xiitake i presa ibèrica

Tot i que ja no som en temporada alta, el restaurant Voramar d’Altafulla continua omplint taules. Ara, el plat estrella no és cap dels arrossos mariners, clàssics de la casa, sinó un arròs cremós amb xiitake i presa ibèrica amb maionesa de foie. I és que l’aposta de la xef de la casa, Sara Nicolás ve avalada pel recent reconeixement com a millor recepta d’arròs d’arreu de l’Estat espanyol.

El certamen, organitzat per la Federació de Cuiners i Rebosters d’Espanya (Facyre) i la Federació Espanyola d’Hostaleria (FEHR) amb el suport d’Unilever Food Solutions, ha reunit en aquesta primera edició més d’un miler de xefs d’arreu de l’Estat espanyol amb l’objectiu de recollir la millor recepta d’arròs entre els professionals de la restauració. Després d’una primera fase amb més de mil aspirants, es van escollir sis propostes finalistes, entre què la de la xef del Voramar d’Altafulla, que va passar el darrer sedàs d’un jurat integrat, entre d’altres, per cuiners amb estrelles Michelin com ara Kiko Moya i Mario Sandoval. I del tast final va sortir la proposta guanyadora de Sara Nicolás que, en espera de celebrar una segona edició del certamen, ostentarà el títol de Millor Arròs d’Espanya del 2017.

“Era una aposta arriscada”, reconeix la xef guardonada, perquè l’èxit del plat rau a encertar el punt de cocció, explica ara. Amb només 25 anys, Sara Nicolás pilota des de fa dos anys la cuina del restaurant Voramar d’Altafulla, el negoci familiar que l’ha fet tornar a casa després de treballar a l’hotel Vela al costat del xef Carles Abellán i al restaurant La Balsa de Barcelona. “El meu primer mestre va ser l’avi”, explica amb orgull, i hi afegeix: “Als vuit anys, ja l’ajudava al restaurant.”

Ara, la incorporació de l’arròs de xiitake a la carta és només un punt de partida per a un projecte més ambiciós. “Vull quedar-me a casa i canviar el concepte del restaurant fent una cuina més innovadora però sense perdre les arrels”, relata Nicolás. A la sana ambició no s’hi han de posar límits i d’aquí que la jove cuinera no descarti res: “Una estrella Michelin? Sona bé, la veritat”, diu mig de broma, mig de veritat. De moment, ja pot lluir a la carta el millor arròs de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona