Societat

Figueres vol tenir opció de compra del cinema Las Vegas si el llogater marxa

L’Ajuntament es compromet a subvencionar una part del cost de les obres de rehabilitació del local

El cinema ja s’està netejant i es prepara per als treballs

Els treballs de rehabilitació del cinema Las Vegas de Figueres estan a punt de començar, després que en els darrers dies s’hagi procedit a la neteja de l’interior i s’han fet mesuraments i actuacions de preparació.

La sala Las Vegas, que pertany a un particular, està cedida en règim de lloguer a l’empresa Raig d’Idees i Propostes Visuals SL, del realitzador de cinema Ventura Pons per a la seva explotació comercial. El contracte vigent des del mes de juliol passat té una durada de cinc anys, durant els quals el llogater disposa d’una opció de compra preferencial amb un preu establert prèviament al voltant del milió d’euros. Ara l’Ajuntament, que està preparant un conveni de col·laboració a tres bandes que establirà, entre altres acords, la subvenció per a la rehabilitació que rebrà i que serà d’uns 350.000 euros.

En l’entesa, però, l’Ajuntament vol incloure també l’opció de compra preferencial en el cas que l’actual llogater decideixi trencar l’acord, ja sigui perquè no li és rendible abans del final del contracte o simplement perquè se’n desdiu. L’Ajuntament també vol tenir una opció de compra preferencial fins al 2027, és a dir, cinc anys després del final de l’actual contracte signat de lloguer.

La sala té prop de 1.500 metres quadrats de superfície amb l’entrada principal situada al carrer Sant Pau, número 44, de Figueres, i amb dos accessos des del carrer Col·legi, 7, i des del carrer Verge Maria, 25. Aquesta superfície està repartida en dues plantes. La rehabilitació té un cost d’uns 900.000 euros i va a càrrec de l’empresa Raig d’Idees i Propostes Visuals SL. El conveni estipularà també que si l’ impulsor de la rehabilitació del local rep altres ajudes econòmiques per a la rehabilitació, existirà la possibilitat que Pons retorni una part a l’Ajuntament per tal que la subvenció sigui més petita.

La subvenció de 350.000 euros no estava prevista en el pressupost del 2017. El govern probablement crearà la partida a través d’una modificació de crèdit, un canvi de destí d’una partida de 500.000 euros que inicialment havia de servir per finançar el projecte d’execució del nou pavelló poliesportiu de l’Olivar Gran i que l’endarreriment farà que salti d’any. Aquells diners serviran probablement també per finançar un altre imprevist, en aquest cas al Teatre Municipal El Jardí, que té el sostre malmès i necessita una actuació de manteniment.

La subvenció per a la rehabilitació que rebrà Ventura Pons li fa adoptar el compromís genèric de fomentar la cultura audiovisual i la llengua catalana a través de projeccions, tenir una participació activa en actes culturals que organitzi l’Ajuntament i, així mateix, haurà de cedir el local a l’Ajuntament.

L’antic cinema Las Vegas està situat en un carrer molt cèntric de Figueres, a tocar de l’institut Ramon Muntaner i davant del local municipal que s’està rehabilitant ara per allotjar les oficines dels serveis socials de l’Ajuntament i també el Centre de Distribució d’Aliments, ara al Clerch i Nicolau.

LA DATA

1.7.2027
Termini.
La data final estipulada en què hauria de quedar extingit el dret de compra preferencial per l’Ajuntament.

LA XIFRA

350.000
euros.
Aquesta és la subvenció que l’Ajuntament de Figueres concedirà per fer les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia