Societat

Gastronomia

Arrenca a Girona l’edició “més gran i més plural” del Fòrum Gastronòmic

Aquest diumenge ha arrencat a Girona una nova edició del Fòrum Gastronòmic. Aquesta és la sisena vegada que la fira s’instal·la a la ciutat i és també la que ha batut tots els rècords, tant en nombre d’expositors -més de 250 empreses- com en superfície. De fet, per poder encabir tota aquesta demanda s’ha ampliat un 30% l’espai disponible.

El director del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau, diu que s’ha convertit en “una cita imprescindible” i valora la “pluralitat d’actors” que es donen cita a la fira. “Aquí es troben els grans cuiners amb les empreses, però també els pagesos i petits productors”, comenta. A la cita d’aquest any no hi faltaran els grans cuiners que faran demostracions i explicaran quines són les tendències de cara al 2018. El primer i un dels més esperats, aquest diumenge: Joan Roca.

El xef de El Celler de Can Roca ha destacat la “bona feina” que fa el Fòrum per mantenir la “capitalitat gastronòmica” de Girona. “La realitat és que està plenament consolidat i això és un gran símptoma pels professionals que estem en aquest sector”, assenyala. El cuiner gironí ha estat el gran atractiu de la primera jornada del certamen que estarà obert fins el proper dimarts.

Roca ha fet una demostració de cuina a partir d’arrels, plantes, brots, flors i espècies de la demarcació. “Volem posar en valor tot allò que el territori dona de sí, com quan anàvem a buscar-ho al bosc. Ara ho volem recuperar”, ha destacat. Just abans de la demostració, Roca ha participat en un diàleg conduït pel periodista Ricard Ustrell i que ha servit d’homenatge al gastrònom i músic mort fa un any, Pere Tàpies.

Joan Roca també s’ha referit a la importància que el Fòrum Gastronòmic té per a Girona. En aquest sentit, el cuiner català ha explicat que certàmens com aquest ajuden a mantenir la ciutat com un referent culinari a nivell mundial. Un Fòrum que Roca considera “plenament consolidat” a la ciutat de Girona.

Capital de la gastronomia

Des d’aquest diumenge i fins dimarts de la setmana que ve, Girona torna a ser la capital de la gastronomia. La sisena vegada que el Fòrum Gastronòmic ve la ciutat, és també la que més visitants espera atraure. De fet, l’interès per part de les empreses ja s’ha notat, i és que aquesta edició hi ha més de 250 expositors, el què suposa un increment de més d’un 30%. Això ha obligat, de retruc, a ampliar també l’espai disponible. “És un fet que hem arribat on volíem arribar”, ha constatat el director del certamen, Pep Palau.

Tot plegat entre fogons, xefs, especialistes del ram, empreses i pagesos. En definitiva, tot el sector que envolta la restauració es troba aquests dies per estar al corrent de quines són les novetats i les tendències del món culinari. Palau destaca que aquesta “pluralitat d’actors” que se citen a Girona “enriqueix la fira”.

En aquest sentit, el director reconeix que ara per ara el Fòrum gastronòmic és una “cita indispensable”, a la que els expositors no volen renunciar. “És un gran punt de trobada a nivell humà i de negoci. Aquí hi ha les empreses més avantguardistes i això fa que ningú es vulgui quedar enrere”, concreta.

Les portes del Fòrum s’han obert a les 12 del migdia d’aquest diumenge i des d’aleshores ja s’han vist els passadissos plens de gent. Molts investigant o buscant solucions noves al seu negoci, i molts altres simples amants de la gastronomia, descobreixen nous conceptes i tendències.

Una de les voluntats d’aquesta edició és superar les anteriors, on es va arribar als 24.000 visitants. La fita no sembla complicada, i és que enguany s’ha ampliat prop d’un 30% la superfície disponible, i per tant, la oferta també ha crescut.

El plat preferit dels catalans

Durant la tarda s’ha fet l’acte per designar quin era el plat preferit dels catalans. El guanyador ha estat el Confit de pota blava amb prunes, moniatos i vermut Terrida. Es tracta d’un plat de la cuinera del Prat de Llobregat Susana Aragon que ha reconegut que era “tot un honor” haver elaborat el plat preferit pels catalans.

El pota blava, competia amb un altre producte amb denominació d’origen: les avellanes de Reus, amb un plat elaborat pel xef José Miguel Lozano, que ha quedat segon, les mandonguilles de peus de porc amb avellanes i sípia. En total han votat més de 200.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet