Societat

fòrum gastronòmic

El Fòrum atrau multituds

L’empordanesa Gelati Dino, Electrolux i Artipà, premis Innofòrum

Els cuiners de més renom van omplir sessions i tallers amb molt de públic, entre el qual molts estudiants del sector

Per segon dia consecutiu, el Fòrum Gastronòmic de Girona va bullir ahir de visitants interessats a conèixer les novetats del sector o a participar en algun dels nombrosos tallers o en alguna de les sessions organitzades. Així, molts estudiants d’hostaleria van desfilar pels diversos estands o van seguir amb atenció sessions com la matinal sobre nova cuina catalana, que va reunir alguns dels més reconeguts cuiners actuals, com Sergi de Meià i Toni Romero, i les sessions de la brasilera Roberta Sudbrack i d’Andoni Luis Aduriz. En un àmbit més empresarial, com és el restaurant sostenible, va ser seguida amb molta atenció la taula rodona amb Carme Ruscalleda, Daniele Rossi i Artur Martinez.

Però a banda d’aquestes sessions, moltes de les empreses presents en el Fòrum organitzen també tastets promocionals dels seus productes, per exemple Royal Bliss, la gamma de mixer premium de Coca Cola, que presenta exòtics còctels de Sergi Estévez, el xef Xavier Sagristà i el cap de sala i sommelier Toni Gerez, de Castell Peralada, restaurant que ofereix tapes a l’estand del grup Damm.

Premis Innofòrum

Durant la jornada d’ahir també va ser el torn del lliurament dels premis InnoFòrum, patrocinats per la Cambra de Comerç de Girona i Gas Natural Fenosa, que van reconèixer el producte més innovador, el gust més original i el packaging més creatiu d’entre els productes presents a la fira. D’entre els 18 candidats van ser elegits, com a gust més original, la galeta de castanya i xocolata negra de l’empresa de Vic Artipà, i el guardó va ser lliurat per Jaume von Arend, codirector del Fòrum Gastronòmic. El packaging més creatiu va ser per a la línia de gelats biològics de Gelati Dino, d’Empuriabrava, i el guardó va ser lliurat per Joaquim Maria Caula, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona. El premi al producte més innovador va ser per al panini grill SpeeDelight, d’Electrolux, i el guardó va ser lliurat per Jordi Caimons, en representació de Gas Natural Fenosa. El jurat ha valorat, en el primer cas, l’aspecte, l’aroma i el gust en boca; en el segon cas, que és pràctic, la utilitat i la perdurabilitat, i en el tercer cas, el fet de ser un packaging sostenible, responsable amb el medi ambient i útil.

Ahir també ser el torn d’atorgar el premi del concurs del millor aparador gastronòmic del 2017, que va ser per a la botiga de moda multimarca de Girona Cheap & Vip, que es va endur el primer premi d’aquest concurs, convocat per l’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial per novè any consecutiu. A l’acte de lliurament dels guardons del comerç local de Girona van ser-hi presents la president de l’associació de comerç, Josep Maria Noguer, la regidora de Promoció econòmica de Girona, Glòria Plana, el codirector del saló gastronòmic, Jaume von Arend, el director de la cooperativa d’olis i vins Empordàlia, Simon Casanovas, i la gerent de la marca de fruites i verdures Nufruit. El segon premi va ser per a l’establiment de disfresses Busquets Festa, i el tercer, per a la botiga de joguines Zeppeling un Món de Jocs. També es van repartir accèssits per als aparadors de la botiga de moda Ribes, la sabateria Game Shoes i la perfumeria Can Can.

Productors de proximitat de Girona

L’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Girona, creada la primavera passada a Riudellots de la Selva, es presenta en un dels estands del Fòrum Gastronòmic amb una mostra d’alguns dels productes que ja tenen el segell de venda de proximitat creat pel departament d’Agricultura i Ramaderia.

Carns Figueres presenta el projecte Masia Empordà

Masia Empordà és el nou projecte de Carns Figueres, amb el qual es vol recuperar la manera tradicional d’elaborar la carn per aconseguir una major qualitat del producte. L’empresa, que serveix la carn a reconeguts restaurants gironins des de fa anys, s’ha decantat per aquest producte vista la demanda dels restauradors gironins, que els demanen una carn de qualitat, explica Marçal Vilanova, que posa com a exemple el cas de les hamburgueses de vedella, que no premsen perquè així s’afavoreix la coacció de manera homogènia. Amb el nou escorxador, el projecte Masia Empordà treballa tant la vedella com el porc selecte provinents del territori gironí i de proximitat.

Nous productes d’Ànec dels Pirineus

L’empresa de Bescanó Ânec del s Pirineus arriba al Fòrum amb els primers productes de quarta i cinquena gamma que van posar al mercat fa cinc mesos. Hi destaquen el caneló farcit de pop o d’escalivada, la placa de garrí i nombroses salses per combinar. Ànec dels Pirineus fins ara estava especialitzada només en ànec.

El sofregit de Quim Matas, de la Bisbal

El sofregit de Quim Matas, que l’any passat va ser seleccionat pel segell Girona Excel·lent, és un dels productes presents per primer cop en el Fòrum. És en l’apartat dedicat a aquest segell de la Diputació de Girona. Quim Matas és un carnisser i xarcuter de la Bisbal de l’Empordà que va idear un sofregit amb ceba de figueres i oli d’oliva.

El nou quefir d’aigua de Mas Marcè, de Siurana

Mas Marcè, empresa coneguda pels seus làctics, ha posat al mercat el seu primer producte no làctic, el quefir d’aigua. Es tracta d’un refresc fet amb aigua, suc de llimona i fruits mediterranis, com dàtils, figues seques i xarop d’agave, creat també arran de la demanda, perquè es tracta d’un producte “de moda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona