Societat

L’atzar premia Amsterdam en lloc de Milà

Un sorteig a favor d’Holanda va resoldre l’empat amb la capital llombarda

París serà la seu de l’Autoritat Bancària

L’atzar va premiar els holandesos amb la joia més preuada del divorci del Brexit. Després de l’empat en l’última tanda de votació entre Milà i Amsterdam per ser la seu de l’Agència Europea del Medicament, una mà innocent va enviar l’agència europea més desitjada al nord d’Europa. Precisament, els Països Baixos és un dels socis europeus que més anhelen guanyar terreny econòmic i financer al Regne Unit amb la inestabilitat que generi el divorci amb la Unió Europea, i aquest és el primer èxit de la batalla.

Amb més de 900 treballadors i un pressupost de 322 milions d’euros l’any, aquesta entitat té un paper clau en el sector farmacèutic, ja que és responsable de monitoritzar la seguretat dels medicaments europeus i avaluar la recerca científica de la indústria.

Els altres guanyadors de la jornada van ser els francesos. Tot i que ja tenen l’Agència Europea del Ferrocarril i la seu del Parlament Europeu a Estrasburg, París va ser l’escollida per emplaçar-hi l’Autoritat Bancària Europea. Frankfurt aspirava amb força a aquesta seu.

Dublín i Bratislava

Els estats fundadors de la UE no van tenir pietat a l’hora de distribuir els regals del Brexit. Era la gran oportunitat per compensar el dèficit d’organismes europeus als països de l’est de la Unió Europea, però Bratislava, la gran candidata dels països excomunistes, no va aconseguir prou suports. La mateixa EMA va fer pressió perquè això no passés, alertant que, si s’havien de traslladar a una capital com l’eslovaca, hi havia el risc que els treballadors renunciessin i que això afectés el sector farmacèutic. L’est europeu va quedar, doncs, sense cap seu altra vegada i pendent de compensar.

La UE també va perdre l’oportunitat d’indemnitzar Irlanda, el país de la UE més afectat pel Brexit, ja que Dublín no va aconseguir prou suport per tenir l’altra agència en discòrdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia