Societat

música

Palafrugell torna a cantar contra la violència masclista

Una jove del municipi, Anna Sàez, compon una cançó que s’ha enregistrat com a videoclip amb la participació d’altres palafrugellencs

Divendres l’estrenen a la plaça Nova en l’encesa d’espelmes

Un any més, i ja en són cinc, Palafrugell se suma al dia contra la violència masclista implicant-hi els joves del municipi des de la vessant musical i artística. I aquest cop el protagonisme recau en l’Anna Sàez, una estudiant de segon curs de medicina que, després de donar-se a conèixer a les xarxes amb versions d’altres artistes, fa un any que va començar a provar sort com a compositora i ha escrit per a l’ocasió, i en solitari, el tema Fènix .

Sàez explica que “la cançó vol mostrar els sentiments de la dona maltractada, tant la por que sent quan està dins la relació com la llibertat quan en surt”. I el paral·lelisme amb una au “fènix, que reneix de les cendres per lluitar i aconseguir la llibertat”.

El projecte, integrat en la xarxa europea Europe Direct, té un doble objectiu: sensibilitzar els joves sobre la problemàtica de la violència vers les dones i promocionar artistes del municipi, tant del món musical com de l’audiovisual. La producció i enregistrament de la peça ha estat a càrrec de l’estudi municipal de Can Genís, amb un equip encapçalat pel productor Albert Such. I la realització i edició del videoclip ha estat a càrrec de l’Àlex Arza, un altre palafrugellenc, de 27 anys, que ha treballat en diversos projectes musicals i de l’àmbit de la publicitat, on ha rebut premis i mencions.

Sàez es va afegir de bon grat al projecte per contribuir a eradicar un problema que personalment no ha patit, però que sí que s’ha trobat en algunes en parelles pel carrer o per referències. Aquest cop l’acte central a Palafrugell es farà la vigília del 25-N, el divendres 24 a la plaça Nova (17.30 h) amb una encesa d’espelmes i la presentació de la cançó i el videoclip, que Joe Hogan també ha traduït a l’anglès per donar-li projecció internacional. Altres municipis de la comarca també fan activitats aquests dies contra les agressions masclistes. Castell-Platja d’Aro ha fet un concurs fotogràfic. A Santa Cristina, dissabte, faran una obra de teatre –Parlem-ne!! Però com? de la companyia ImpactaT Intervencions Teatrals–, i demà a Palamós, Gespa Teatre llegirà fragments de l’obra L’aquari, de Telma Romaní –al matí, a l’Hospital, i a la tarda, al consistori. Finalment, a Sant Feliu de Guíxols avui llegiran el manifest de condemna dels actes de violència, al migdia a la plaça del Mercat, a càrrec de l’alcalde, Carles Motas; i a la tarda (17.45 h) a la plaça Salvador Espriu, per part de la regidora d’Igualtat, Laura Serrano. L’arc de Sant Benet, davant del Monestir, també estarà il.luminat fins al 26 de novembre, de 18 a 24h, per recordar la lluita contra la violència de gènere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions comeses al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona
societat

El govern atorga 650.000 euros a La Bressola per promoure el català a la Catalunya del Nord

barcelona