Societat

Expedient per recuperar els pisos dels mestres de Blanes

Els habitatges de l’antiga escola Carles Faust s’estaven rehabilitant per destinar-los a ús social

Dos dels pisos han estat ocupats sense permís

L’Ajuntament de Blanes ha iniciat un expedient per recuperar d’ofici els habitatges dels mestres, que estaven en procés de rehabilitació, després que a mitjan octubre trobés alguns dels nou pisos que hi ha ocupats. L’Ajuntament hi estava fent obres per poder-los destinar a habitatge social, però abans que pogués acabar-los ja s’hi van instal·lar famílies pel seu compte. Ara, però, intenta recuperar-los per poder rehabilitar almenys tres dels pisos, ja que l’Ajuntament disposa d’una subvenció de 26.000 euros de la Diputació dels 119.000 que hi destinarà en total. La condició per tenir la subvenció és, però, segons va explicar l’alcaldessa accidental, Pepa Celaya, que els treballs estiguin acabats abans de l’abril del 2018.

Després d’haver intentat sense èxit que tots els ocupants marxin, l’Ajuntament els ho notificarà per escrit, com a part del procediment de l’expedient, i si això tampoc no funciona, el consistori denunciaria l’ocupació al jutjat, segons van confirmar Celaya i el regidor responsable de l’àrea, Mario Ros.

Els pisos de l’antiga Escola Carles Faust, de propietat municipal, tenien l’ús cedit a la Generalitat, i l’Ajuntament el va recuperar tot just l’any passat, quan també van començar les obres de rehabilitació, ja que estaven molt deteriorats. Durant aquestes darreres setmanes s’han arribat a ocupar set pisos, però ara només n’hi ha dos d’ocupats: un amb una parella i un altre amb un matrimoni i el seu fill. No estan empadronats a Blanes, per la qual cosa no se’ls pot tramitar cap ajut des del consistori. Sí que se’ls va oferir, a través de la policia local de Blanes, la possibilitat que Serveis Socials de l’Ajuntament els ajudés donant-los informació i assessorament per resoldre la seva situació, però no consta que s’hi hagin adreçat, tot i que sí que s’han posat en contacte amb la Creu Roja. També es va informar les persones que ocupaven els pisos que disposaven de 10 dies per marxar, però no ho han fet i, per tant, l’Ajuntament ha iniciat l’expedient. El cas s’ha tractat a la reunió de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica. Fins ara, l’Ajuntament ha rehabilitat elements exteriors dels tres blocs i n’ha reparat els balcons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.