Societat

solidaritat

campanya

‘Vic, ciutat cuidadora’ s’expandeix als instituts

Després de l’èxit de la primera edició del projecte Vic, ciutat cuidadora –amb una participació de 1.200 persones i més de 20 activitats divulgatives–, aquest any s’hi introdueixen novetats. Una és que es farà arribar el projecte als instituts i centres d’educació per a preadolescents i adolescents. “Si volem una societat més solidària i compassiva, hi hem de col·laborar tots”, va dir Pepi Andreu, professora de l’institut Jaume Callís en la presentació. Amb aquesta intenció, a banda de programar diferents activitats amb els joves, també es farà formació per als equips educatius iels pares i mares.

Una altra novetat és que amb organitzacions com ara Amics de la Gent Gran –“amb trenta anys d’experiència”, segons el seu representant, Miquel Àngel Núñez– es començarà a treballar amb voluntaris per identificar persones amb necessitats pal·liatives, de què a Vic n’hi ha 650 (un 25% amb necessitats socials afegides, com ara solitud no desitjada o pobresa extrema). Xavier Gómez-Batiste, director de la càtedra de cures pal·liatives IOC/UVic-UCC, també va dir que es farà una campanya de micromecenatge i va anunciar la col·laboració amb altres ciutats, com ara Manresa i Girona. Àlvar Solà, regidor de Benestar i Família de Vic, va atribuir l’èxit del projecte, pioner a Catalunya, a la seva transversalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia