Societat

Control de la realitat social de Banyoles

Es posa en marxa un observatori encarregat de recollir-ne informació

Recollir dades sobre els col·lectius de població vulnerables i els factors de risc existents d’exclusió social és la feina de l’Observatori Social de Banyoles i del Pla de l’Estany, que han creat l’Ajuntament, el Consell Comarcal i la Generalitat. “L’objectiu –expliquen els promotors de la iniciativa– és detectar, comprendre, mesurar i ordenar el coneixement més actual sobre les desigualtats socials i esdevenir una eina útil i operativa per a la presa de decisions efectiva”. A partir d’aquesta informació exhaustiva –que fins ara, amb els mecanismes existents, ha estat difícil de reunir– es prendran decisions.

Els sectors de la població en els quals es posarà l’atenció són infància i adolescència, joventut, gent gran, persones d’origen estranger, dones i persones amb discapacitats. Quant a temàtiques, es treballarà en els àmbits de l’economia, l’ocupació i el treball, l’educació, la salut, l’habitatge, l’urbanisme, les relacions socials, la seguretat i la via pública.

Una eina pendent

L’observatori és una de les 53 accions previstes en el pla local d’inclusió social (PLIS) de Banyoles del 2016 al 2019. De fet, ja estava inclòs en el PLIS anterior, però no s’ha pogut posar en marxa fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia