Societat

Societat

Milers de tones de voluntat

Els Bancs dels Aliments aconsegueixen un any més un reeixit Gran Recapte d’Aliments per als més necessitats i recullen més de 4.300 tones al territori

Els 27.000 voluntaris d’arreu del país fan possible aquesta fita solidària anual

Tones de voluntat ha estat el lema de la IX edició del Gran Recapte d’Aliments, que tenia com a objectiu mantenir les tones recollides l’any passat. I, un cop baixades les persianes, l’objectiu ha estat aconseguit: més de 4.300 tones d’aliments bàsics recaptades per als més necessitats.

A les nou del matí de divendres es va donar el tret de sortida a la campanya solidària de dos dies, organitzada pels Bancs dels Aliments de Catalunya, i a la qual es van sumar com cada any els mercats municipals i supermercats de tot el territori, moltes associacions, col·legis i milers de voluntaris que any rere any no deixen de posar les seves mans. En total, van ser més de 27.000 les persones que es van distribuir pels 2.700 punts de recollida i la nau de recepció i classificació d’aliments que va cedir la ZAL (zona d’activitats logístiques) del Port de Barcelona per col·laborar com a voluntaris en el recapte d’aliments d’enguany.

Oli, llet –sobretot de nadó– i conserves eren els aliments que els Bancs aconsellaven com a prioritaris, però també es van recollir paquets de llegums, arròs, pasta i molts d’altres potser no de primera necessitat però també ben rebuts, com ara xocolata, olives i fruits secs. Tot anava cap al contenidor, ben col·locat, com peces encaixades en un trencaclosques.

En Pere i la Jana, pare i filla, eren a les onze en punt de dissabte al mercat de la Sagrada Família de Barcelona, per “donar un cop de mà” en la campanya, en la qual han participat per primera vegada. Expliquen que potser els costa més omplir el contenidor, “perquè el mercat és més de producte fresc”, però tot i així confirmen que el ritme de recaptació “és bo”. Allargaran el seu compromís “fins que arribi el relleu”, assegura en Pere.

En el segon pis del mercat, la Paquita, una veterana de la campanya amb cinc edicions al peu del canó, omplia el contenidor a la porta d’entrada del supermercat Caprabo, acompanyada de la Berta, una noia de 15 anys que repetia per segon any consecutiu el voluntariat.

“T’arriba al cor”

La Paquita explica el bon ritme amb què s’omplen els contenidors: “És poc més de la una del migdia i ja n’hem omplert tres!” Destaca la col·laboració que fa la gent gran en la campanya: “Són els qui menys tenen i els qui més esforç fan a l’hora de donar” perquè, diu, “el comentari que et fan és que potser algun dia es veuran ells en situació de necessitat”, una frase que “t’arriba al cor”. La Paquita hi serà, si cal, durant tot el dia.

Els aliments recaptats, que permetran cobrir, segons el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, un període de tres mesos, es començaran a repartir demà a les entitats beneficiàries, que ho distribuiran entre els més necessitats. Tanmateix, calen aliments tot l’any per a les prop de 210.000 persones que pateixen pobresa severa, el 2% de la població del país, i els Bancs dels Aliments només cobreixen una quarta part de la dieta d’aquestes persones.

Col·laboració
Entre mercats municipals i supermercats, la campanya va disposar de 2.700 punts de recollida d’aliments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES