Societat

Solidaritat

Proactiva Open Arms difon la seva feina als ports de Blanes, Palamós i Roses

Salvar refugiats a la Costa Brava

El vaixell ‘Astral’, de l’ONG Proactiva Open Arms, ja ha fet escala als ports de Blanes i Palamós, i la setmana vinent estarà a Roses per difondre la tasca de salvament d’immigrants a la deriva

Recullen donacions al territori

El veler Astral, de l’ONG Proactiva Open Arms, fa escala fins demà al port de Palamós, en un periple que ha dut el vaixell humanitari a vuit municipis del litoral català amb la col·laboració de Ports de la Generalitat. A les comarques gironines, ja va fer parada la setmana passada al port de Blanes. I la setmana vinent tancaran la gira a Roses, per sensibilitzar sobre la crisi humanitària de refugiats i immigrants que es llancen al Mediterrani amb una campanya adreçada, en general, a tota la població, però, particularment, a escolars de primària i secundària.

Un dels membres de la tripulació, Rubén Poa, destaca que a Blanes van rebre la visita de 373 escolars d’entre 10 i 15 anys, a banda de 250 persones que també es van sumar a les sessions de portes obertes a l’embarcació, que per les seves característiques és idònia per a la navegació durant els mesos de primavera i estiu però a l’hivern, amb mala mar, no és operativa per a la tasca de salvament en aigües internacionals. També van rebre diverses donacions, com ara 30 armilles salvavides provinents d’un antic vaixell de creuer turístic, mantes i tovalloles cedides per un hotel i joguines per als nens que rescaten a alta mar.

A Palamós, la coincidència de l’escala amb una setmana de pont i escassa activitat lectiva els ha limitat les xifres de visitants, però també van rebre un grup d’alumnes de l’escola La Vila i fins dijous havien mostrat els detalls de l’embarcació i les projeccions d’imatges i audiovisuals sobre la situació dels migrants a una seixantena de persones més. Com a Blanes, a principi de setmana, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i una delegació d’autoritats en què també hi havia el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i el tinent d’alcalde, Jordi Pallí, van donar la benvinguda a la tripulació. I Poa agraïa la donació anònima –se la van trobar de bon matí a la coberta del veler– de 25 armilles salvavides més que de moment destinaran al vaixell principal de la seva flota, el remolcador Open Arms, que en els darrers dies ha aconseguit rescatar en aigües obertes 400 persones vives que anaven a la deriva i un cadàver al Mediterrani Central. Les missions de treball duren quinze dies, passats els quals relleven les tripulacions per donar-los descans.

L’horari de portes obertes al veler és al matí (de 10 a 13 h) i a la tarda (de 16.30 a 20h), un esquema que repetiran a partir de dilluns al port de Roses, en principi fins al 16 o 17 de desembre, en funció de quan el temps els permeti tornar a salpar. La tripulació ja hi té concertades diverses visites amb centres escolars del municipi i l’Alt Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia