Societat

Societat

El preu del marisc congelat baixa un 9% aquest Nadal

Mercabarna espera incrementar un 2% les vendes de peix i fruites

El raïm de Cap d’Any serà més car

El preu del peix i el marisc congelat presenta un descens d’un 9% aquest Nadal en relació al 2016. “Hi ha hagut molta captura de gamba llagostinera i això ha fet que baixi el preu d’un producte que aquí es consumeix molt”, explica el president del gremi de Majoristes del Peix de Mercabarna, Leandro Serra, que preveu una bona campanya amb preus estables. Entre els congelats, també es mantenen els llagostins i els escamarlans i baixen la llagosta vermella i la gamba vermella. Pugen de preu les angules, molt estacionals, i el llagostí mediterrani.

De les 7.200 tones de producte del mar que es comercialitzaran, un 85% serà fresc i la resta, congelat. “Sembla que no s’esperen grans temporals, amb la qual cosa hi haurà prou peix fresc.” El lluç, que és molt nadalenc, “manté el preu baix, el llenguado cau un 5% i també baixen el salmó i la cua de rap, però el besuc puja un 10% perquè hi ha poques captures”, diu Serra. Pel que fa al marisc fresc, mantindran el preu el bou de mar, la cabra de mar i el llamàntol. La cloïssa fina i l’ostra baixen i pugen l’escamarlà, la gamba, el llagostí i la llagosta vermella.

Mercabarna espera incrementar un 2% les vendes de peix i també de fruites i verdures (se’n consumiran unes 90.000 tones) pels preus estables i l’abundància de producte. La pinya baixa de preu i el raïm blanc d’Alacant puja a causa de la climatologia.

LA XIFRA

1.500
tones de marisc fresc
es distribuiran al desembre a Mercabarna i al voltant de 400 de marisc congelat.

Minihortalisses, flors i patates violeta

El violeta és el color del Pantone 2018 i també és l’estrella de les tendències vegetals de la mà de les patates Vitelotte, que no són noves en el mercat però que ara viuen un moment d’esplendor. “Són més dolces que les habituals i se’n poden fer xips o també un bonic puré per donar color i acompanyar algun peix nadalenc com ara el turbot”, aconsella la cuinera Maria Espín, que també aposta per flors com ara el pensament i la clavellina i els minipètals de rosa per guarnir els plats. N’hi ha més de 30 tipus de comestibles. Els més agosarats poden optar per la flor elèctrica, que sorprèn perquè deixa adormida la llengua un quart d’hora. Les miniverdures també són tendència: “El 90% són ecològiques”, comenta la cuinera que es va fer popular a Top Chef.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia