Societat

La xifra de morts en el xoc a la Catalunya del Nord puja a cinc

Les autoritats franceses investiguen les causes de l’accident, en què també van resultar ferides 19 persones

La conductora de l’autocar afirma que la barrera del pas a nivell estava aixecada

La gendarmeria francesa investiga les causes de l’accident entre un tren i un autobús escolar que va tenir lloc dijous a la tarda a Millars, a la Catalunya del Nord. El nombre de víctimes mortals va pujar ahir a cinc, i dinou persones més van resultar ferides –disset viatjaven al bus i tres, al comboi–. Les autoritats van organitzar un punt d’atenció a les famílies a l’institut del municipi amb seixanta professionals, entre els quals hi havia psicòlegs, treballadors socials i especialistes. Els gendarmes custodiaven ahir el lloc on es va produir el xoc mortal, mentre la línia de tren que uneix Perpinyà amb Vilafranca de Conflent continuava tallada al trànsit ferroviari. El tràgic accident va passar pels volts de les quatre de la tarda de dijous quan, per causes que es desconeixen, el tren va envestir l’autobús per darrere en un pas a nivell amb barreres. El vehicle, que transportava 23 nois d’entre 13 i 17 anys, va quedar partit en dos, i un segon autocar amb alumnes del mateix centre educatiu viatjava darrere seu.

La Prefectura dels Pirineus Orientals va confirmar ahir que la identificació de les víctimes ja s’ha completat. El que encara continua sent una incògnita són les circumstàncies del xoc. L’empresa pública de ferrocarrils francesa (SNCF) va apuntar que el comboi circulava a uns 80 quilòmetres per hora, una velocitat normal en aquest tram, i que el pas a nivell “funcionava correctament”. De fet, mantenen que les barreres, en aquell moment, estaven abaixades. Un extrem que van confirmar alguns testimonis, segons va informar el fiscal de Marsella, Xavier Tarabeux, que s’ha fet càrrec de la causa.

Aquesta versió es contradiu amb la que va oferir el responsable de la companyia d’autobusos, Christian Faur, que va manifestar que la conductora, que també forma part dels ferits de l’accident, va poder passar sense problemes perquè la barrera estava aixecada i la senyalització lluminosa que informa de l’obligació d’aturar-se estava apagada. En aquest sentit, Faur va demanar que “es deixi de fer especulacions” sobre aquest drama mentre la justícia manté oberta la investigació. A més, va recordar que la conductora fa aquest trajecte cada dia i, per tant, coneix bé aquest encreuament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia