Societat

MEDI AMBIENT

Alliberen 3.500 peixos de dues espècies amenaçades a l’Ebre

Tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre van alliberar divendres als Ullals de Baltasar (Amposta) 2.000 samarucs (Valencia hispanica) i 1.500 llopets de riu (Cobitis paludica), que han estat criats en captivitat al Centre Ictiològic del parc dins el programa que té en marxa de conservació i recuperació d’aquestes espècies “amenaçades i vulnerables”. Segons el Parc, el samaruc és un dels vertebrats més amenaçats del planeta, catalogat com en perill crític d’extinció i, de fet, en tot el món només es troba a les Terres de l’Ebre (delta de l’Ebre i l’Ametlla de Mar) i al País Valencià. Per la seva banda, el llopet de riu és una espècie catalogada com a vulnerable i a Catalunya només es troba a la zona dels Ullals de Baltasar. Aquest indret, òptim com a reservori d’aquestes espècies, està format per basses circulars en forma d’ull, d’aigua subterrània originada a partir de la pluja que cau a les serres calcàries properes del Montsià i els Ports.

En l’alliberament, hi van prendre part una vintena d’alumnes de 6è de primària de l’escola Soriano-Montagut d’Amposta. Als exemplars alliberats, se’ls farà un seguiment des del Centre Ictiològic, on els crien. En els darrers anys aquest centre ha aconseguit criar i mantenir entre 7.000 i 10.000 exemplars de diverses espècies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia