Societat

turisme de neu

Els catalans, cap al Pirineu i les ciutats europees

Les reserves de vacances familiars consoliden Eurodisney

La mobilitat turística creixerà un 5%

Les destinacions preferides per celebrar el Nadal i el Cap d’Any tornen a ser les principals pistes d’esquí del Pirineu i Andorra, segons Martí Serrate, president de l’Associació de les Agències de Viatges (Acave). Serrate dona les gràcies al temps, que de nou ha portat una neu primerenca que ha permès obrir les principals pistes d’esquí. Les ofertes que han preparat les empreses de muntanya han ajudat a fer que les famílies les tinguin en compte com una de les destinacions preferits per passar uns dies de descans aprofitant els festius de Nadal i Cap d’Any. A més de les pistes d’esquí, les reserves preferides continuen sent París, amb l’oferta d’Eurodisney (que des de fa un parell d’anys fa cavalcada de Reis), i altres ciutats europees com ara Roma, Londres i Berlín. Les famílies amb més dies de vacances opten per altres destinacions, que tradicionalment són Tailàndia i Nova York.

La gent, animada

El president d’Acave afirma que, després d’un octubre d’incertesa, “la gent s’ha tornat a animar’’ i la previsió és que la mobilitat turística per aquests dies s’incrementi un 5%, el mateix percentatge que es va registrar en el llarg pont de la primera setmana de desembre. Mentre que per Nadal les famílies opten majoritàriament per celebrar la festa en família, cada vegada s’estén més el costum d’aprofitar els dies de Cap d’Any per fer desplaçaments per aprofitar els últims dies de vacances que encara no s’han fet, segons reflexiona el president de la patronal espanyola de les agències de viatges. Amb neu a les muntanyes, entre les destinacions preferides pel turisme familiar hi ha les pistes d’esquí del Pirineu i d’Andorra. A més d’aquesta oferta de muntanya, el turisme familiar també opta per fer desplaçaments a París, per gaudir del parc d’atraccions d’Eurodisney o per anar una mica més lluny i fer un desplaçament a Lapònia, amb l’excusa de visitar el Pare Noel. Entre els desplaçaments de mitjana distància que es mantenen com a preferits dels catalans hi ha la visita a ciutats europees com ara Roma, Berlín o Londres aprofitant les ofertes de les companyies aèries de baix cost que són presents a l’aeroport del Prat, amb múltiples connexions i freqüències que cobreixen moltes ciutats europees a menys de tres hores de vol. Altres desplaçaments familiars, però també per parelles i singles, són l’oferta de safaris de Kenya i Tanzània o destinacions més exòtiques i més llunyanes com ara Tailàndia i les Maldives.

LA FRASE

Després de la incertesa de l’octubre, la gent s’ha tornat a animar
Martí Serrate
president de l’associació de les agències de viatges (ACAVE)

El Prat, el setè aeroport d’Europa

L’aeroport del Prat s’ha consolidat com el setè aeroport d’Europa i augmenta la distància amb els seus competidors més directes, que són Londres Gatwick, Munic i Roma Fiumicino. Així ho constata un informe de l’ Observatori de Trànsit Aeri de Barcelona de la Cambra de Comerç de Barcelona. L’aeroport de Barcelona va registrar el mes de novembre 3.195.515 passatgers, cosa que suposa un creixement del 5% en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons Aena. Entre els mesos de gener a novembre, l’aeroport barceloní ha registrat 44. 090. 855 passatgers, un augment del 7,1% Per origen, els passatgers de vols estatals van créixer el mes de novembre un 5,5% i els de vols internacionals, un 4,7%. En l’apartat d’operacions, al novembre es van registrar 23.465 moviments d’aeronaus, un 7% més que l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona
transports

La tuneladora reprèn els treballs al tram central de l’L9

barcelona
estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA