Teulada patrocina un audiovisual sobre la vida rural i els oficis antics

Paleta d'Ocres acaba de realitzar un audiovisual per a l'ajuntament de Teulada, a la comarca de la Marina, sobre la Vida rural i els oficis tradicionals a Teulada des d'un punt de vista etnogràfic.

L'audiovisual intenta aproximar-se a la societat agrícola característica del municipi en el passat, on els oficis tradicionals tenien un important paper complementari en la vida de Teulada.

Es tracta d'un document etnogràfic i cultural sobre el municipi que dona veu als seus veritables protagonistes: els propis habitants de Teulada i en especial a aquelles persones ja majors que conegueren i visqueren la realitat d'aquell període.

Aquest treball s'emmarca dins dels materials que el consistori està elaborant per a la seua exposició continuada en el recentment inaugurat Centre Ecomuseogràfic per a la recuperació d'Oficis i Qualificacions Tradicionals, ubicat en l'antic Riurau del Bancal del Roig. Un espai museístic que vol mantenir viva la memòria etnogràfica i històrica dels avantpassats de Teulada. Una memòria del patrimoni cultural dels valencians a la que ja feia referència al 1985 l'escriptor i assagista Joan F. Mira.

La presentació tindrà lloc el proper dijous dia 4 de febrer de 2010 a les 19:30h en el Saló d'Actes de l'ajuntament de Teulada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Meteorologia

Prop de 1.200 trucades al 112 fins al matí relacionades amb la pluja

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró