Societat

castells

Direcció global per als Minyons de Terrassa

Els malves escullen per primera vegada una dona com a presidenta i una candidatura conjunta amb la tècnica

Els Minyons de Terrassa van aprovar per primer cop en l’assemblea de dissabte una candidatura conjunta de la junta directiva i de la direcció tècnica que, en aquest darrer cas, també compartirà dos caps de colla. La proposta encapçalada per Isolda Sucarrats va obtenir el 69% dels vots, i va superar l’altra candidatura, representada per Jesús Rodríguez. Malgrat presentar un projecte conjunt, els estatuts de la colla van obligar a fer votacions separades per a cadascuna de les direccions. La ja presidenta, la primera dona que ocupa el càrrec en l’entitat, es va mostrar ahir molt satisfeta amb els resultats, que suposen un nou repte que assumeix “amb il·lusió, responsabilitat i amb moltes ganes”. “Parlem d’un projecte nou, plural i transversal que demana la implicació de tothom perquè la gestió de la colla es beneficiarà pel fet de ser compartida”, va precisar la nova presidenta, de 42 anys, que treballa al Consorci Sanitari de Terrassa i està vinculada a aquesta colla terrassenca des de fa sis anys com a mare de canalla i responsable, fins ara, del marxandatge de l’entitat malva.

Sucarrats considera que la presència de les dones en càrrecs de direcció en el món casteller “ja no es veu com un fet aïllat”. “Som més dialogants, més reflexives”, va puntualitzar, i va destacar que considerava més arriscat presentar una candidatura conjunta, “fet que no s’havia plantejat fins ara”.

Cocaps de colla

La codirecció tècnica dels Minyons de Terrassa recaurà en Xavi Jurado i Arnau Boada, tots dos de 24 anys, però amb una intensa trajectòria a la colla. Jurado hi participa des dels 6 anys, primer com a membre del pom de dalt i ara com a part del tronc, i Boada és fill d’un dels històrics dels Minyons, Màrius Boada, i ocupa habitualment lloc a les pinyes i als folres.

Sucarrats va valorar “el grau de compromís i l’empenta” dels nous caps i va avançar que entre els objectius de la colla hi ha el d’obrir-la més a la ciutat i a la comarca i ampliar la gama de castells. A banda d’atraure més gent a participar en l’entitat: “Som una colla gran i capdavantera i ho hem de continuar sent.”

La nova direcció dels Minyons de Terrassa podrà gaudir a finals de mes d’un acte festiu dins el calendari casteller. La dotzena edició de la Nit de Castells se celebrarà dissabte vinent a al Centre Cultural de Valls i lliurarà catorze premis de diferents categories, dos més que en la darrera cita. La Nit és una iniciativa de la Revista Castells i està organitzada per aquesta publicació, l’Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12.

LA FRASE

Parlem d’un projecte nou, plural i transversal que demana la implicació de tothom
Isolda Sucarrats
presidenta de la colla castellera minyons de terrassa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia