Societat

La fiscalia insistirà en la culpabilitat de Ferrovial

La fiscalia presentarà recurs contra la sentència del cas Palau per demanar al Tribunal Suprem que condemni els dos empresaris de Ferrovial, Pedro Buenaventura i Juan Elízaga, que han estat absolts per l’Audiència de Barcelona. El ministeri públic considera que no es donen les circumstàncies de prescripció de la pena que sí ha apreciat el tribunal de primera instància.

L’anunci del recurs va ser comunicat ahir en una nota en què no es diu res de l’altra persona que va ser absolta en el procés, Rosa Garciano, i contra qui la fiscalia demanava una pena de presó. El Consorci del Palau tampoc presentarà recurs contra l’absolució de Garicano, mentre que la Fundació del Palau i l’Orfeó estudien encara la sentència per si presenten recurs.

Per la seva part, la presidenta del Palau de la Música, Mariona Carulla, va voler recordar ahir que “el Palau és perjudicat econòmicament i moralment” en el cas de l’espoli. Aquesta és la primera valoració que fa Carulla del contingut de la sentència, després que dimarts passat els òrgans de direcció de la institució van decidir no exigir responsabilitats a Convergència Democràtica. Carulla va insistir que el seu interès ha estat sempre el mateix, “aclarir els fets, depurar responsabilitats i aconseguir el màxim rescabalament per a la institució, amb un enorme perjudici”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia