Societat

Tot llest per fer la nova Clínica Girona

L’Ajuntament atorga la llicència d’obres i la direcció diu que té tota la resta a punt

La idea és començar com més aviat millor i que estigui l’estiu del 2020

L’alcaldessa subratlla que serà una peça clau de la nova entrada sud

La direcció de la Clínica Girona ja ho té tot a punt per començar les obres del seu nou edifici, que es construirà al carrer Barcelona, a l’entrada sud de la ciutat. La junta de govern de l’Ajuntament de Girona va atorgar-los ahir la llicència d’obres, l’única cosa que els faltava. “Ja tenim les empreses contractades i tots els permisos necessaris. Tot preparat. Ens faltava només la llicència d’obres, i tan bon punt tinguem el paper a la mà començarem”, explicava ahir el gerent del centre sanitari, Carles Espígol. La idea és que les obres de construcció –que efectuarà una UTE formada per tres empreses– arranquin d’aquí a un parell o tres de mesos, després que s’hagin fet alguns treballs previs a la zona. El contracte amb l’UTE especifica una durada màxima dels treballs de 26 mesos. En total, Espígol calcula que entre una cosa i l’altra la nova clínica podrà obrir d’aquí a dos anys i mig. És a dir, cap a l’estiu del 2020, just un any més tard del que preveia la direcció del centre a mitjan 2016, quan va demanar la llicència i va presentar públicament el projecte. Llavors calculava que les obres podrien començar a finals del 2016.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va expressar ahir a través del seu compte de Twitter la seva satisfacció per l’aprovació de la llicència, admetent que ha estat “un procés llarg”. Madrenas va voler subratllar que la nova Clínica Girona “serà una peça clau per a la reconversió de l’entrada sud de la ciutat i per refer el carrer Barcelona”, el projecte que Madrenas s’ha marcat com a principal del seu pas per l’alcaldia.

La nova Clínica Girona estarà situada on hi ha l’antiga nau d’Industrial Ginés i tres quartes parts de l’esplanada que hi ha entre aquesta nau i la gasolinera –la zona que hi ha entre els carrers de Manuel Cazurro i del Riu Cardener–. Segons el projecte presentat el 2016, la clínica serà un gran edifici de 36.000 metres quadrats, amb tres plantes subterrànies i vuit per sobre del nivell del terra a la banda que dona al carrer Barcelona, i cinc plantes pel costat de la via del tren. Per al centre sanitari suposarà triplicar l’espai, ja que l’edifici actual, al carrer Joan Maragall (centre de Girona), té 12.000 metres quadrats. El nou edifici tindrà 108 habitacions i 116 llits. Són pocs més dels actuals (110) perquè es vol potenciar la cirurgia ambulatòria amb una planta de dia. La nova clínica tindrà 8 sales d’operacions convencionals i tres de plomades, i una zona de preoperatori i postoperatori amb 18 llocs.

El cost total de les obres i els nous equipaments és de 52 milions d’euros, que l’empresa finançarà amb fons propis provinents d’estalvis i de la venda de les actuals instal·lacions (una part de l’edifici se cedirà a l’Ajuntament per a l’ampliació del Col·legi Verd) i també de crèdits bancaris. La Clínica Girona ha estat a la seu del carrer Joan Maragall des de la seva fundació, el 1934.

Reurbanització

La construcció de la nova clínica, a més, anirà acompanyada d’una reurbanització de tota la zona de l’entrada sud, que ja va ser aprovada pel consistori amb un cost estimat de gairebé 4,5 milions d’euros. La reurbanització, que inclourà la construcció d’una plaça nova, voreres amples i un carril bici, afectarà una superfície de 25.813 metres quadrats –des del nou aparcament dissuasiu (on abans hi havia el Centre Verd) fins a l’antiga nau de la Ferreteria Puig (just davant de l’autorentat de cotxes La Balena)– i es pagarà entre la Clínica Girona (un 47%), Repsol (un 4%) i la resta de propietaris.

08.2020
és la data aproximada
n què ara es calcula que podrà obrir la nova clínica (d’aquí a dos anys i mig).
06.2016
és el mes
en què la Clínica Girona va demanar la llicència d’obres a l’Ajuntament per fer la seva nova seu.
52
milions d’euros
serà el cost de les obres i l’equipament. Ho executa l’empresa, que ho finança amb fons propis.
36.000
metres quadrats
de superfície tindrà el nou edifici. És el triple que les instal·lacions actuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva