Societat

Societat

Batet vol mantenir la seva personalitat de poble

Aquest és un dels objectius dels veïns d’aquest antic municipi, ara inclòs a Olot, i volen que això quedi reflectit en el pressupost participatiu de l’Ajuntament, que s’ha començat a debatre

Amb les trobades a Batet de la Serra i Sant Roc, el cap de setmana, i la del Pla de Dalt i Mas Baix de dimarts, han començat les reunions entre el consistori i els veïns per tal de definir les inversions que s’inclouran en el pròxim pressupost participatiu d’Olot, per al qual hi ha reservada una partida de 100.000 euros.

Catàleg de patrimoni

D’aquestes trobades inicials, gestionades per un grup de tècnics independents, de moment no en surten propostes concretes, encara que hi ha alguna excepció. Per exemple, en el cas de Batet es va posar l’accent en la necessitat de fomentar els contactes entre els habitants de l’antic municipi, que té les cases disperses. “La idea és mantenir el sentiment de poble i això ens planteja el repte d’integrar els veïns que són nous”, afirma l’alcalde pedani de Batet, Tavi Algueró. Una de les accions que els agradaria impulsar és l’elaboració d’un inventari i el corresponent plànol dels elements etnogràfics del poble: cases de pagès, paratges, fonts, arbres d’especial interès... que alhora serviria per salvar la rica toponímia de Batet, cada cop menys coneguda per les generacions més joves. El regidor de Cultura, Josep Berga, ha explicat a aquest diari que veu bé la proposta. Altres qüestions que es van tocar van ser la voluntat de preservar l’entorn (Batet és una muntanya on es combinen els boscos, les pastures i els camps de cultiu) i les tradicions. Uns 25 veïns van respondre a la convocatòria. Els tècnics que hi van participar van recollir les idees, les treballaran per anar definint unes línies d’actuació i d’aquí a uns dies hi tornarà a haver una trobada.

Sant Roc

De la trobada de Sant Roc ja en van sortir també algunes peticions concretes, entre les quals, el condicionament d’una sala de lectura a la seu de l’associació de veïns.

Les pròximes sessions als barris estan programades per avui a les Fonts (casal de l’associació de veïns), Bonavista (casal de l’associació de veïns) i Pequín (hotel La Perla). Totes començaran a les deu del matí. Els barris esmentats –situats, tots, a la banda sud del terme– són els que s’han escollit aquest any per al pressupost participatiu.

Les votacions per escollir les inversions concretes tindran lloc entre el 5 i el 20 de maig. Hi poden participar les persones empadronades en aquests barris que tinguin com a mínim 16 anys.

LA XIFRA

100.000
euros
és la quantitat de diners destinada al pressupost participatiu d’Olot.

LA DATA

05.2018
és el mes
durant el qual es faran les votacions per decidir les inversions del pressupost participatiu.

LA FRASE

La idea és mantenir el sentiment de poble, i això ens planteja el repte d’integrar els veïns nous
Tavi Algueró
ALCALDE PEDANI DE BATET


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt