Societat

municipal

les inversions de l'estat

L’obra de la llosa al parc Central, quasi acabada

Madrenas explica que a la zona sud ja s’hi ha posat terra i només hi falta plantar

El ple aprova definitivament el pressupost del 2018, amb els vots a favor de CiU i el PSC i en contra de tota la resta

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assegurar ahir que l’obra de la llosa del parc Central “aviat es podrà donar per finalitzada”, ja que només queden pendents “petits detalls”. Madrenas va recordar que la part nord ja es va obrir abans de Nadal i va explicar que a la part sud ja només hi queda pendent la plantació, després que els últims dies ja s’hi hagi posat la terra. L’alcaldessa va subratllar que parlava només de l’obra de la llosa i que encara “quedaran temes pendents”, en al·lusió a la marquesina que ha d’unir les estacions i que s’ha endarrerit perquè l’empresa adjudicatària de l’obra ha fet fallida. Segons el cronograma presentat per Adif el març passat, l’obra de reposició de la llosa havia d’estar llesta el desembre.

Pressupost aprovat

D’altra banda, el ple de Girona va aprovar de manera definitiva el pressupost del 2018, que és de 113,45 milions d’euros (un 4% més que el 2017), gràcies als vots a favor de l’equip de govern de CiU i del PSC, i l’oposició de la resta. És la mateixa correlació de vots que en l’aprovació inicial el 18 de desembre.

La regidora d’Hisenda, Maria Àngels Planas, va defensar que són uns pressupostos que “prioritzen els serveis a les persones, incentiven els sectors productius com ara les indústries culturals i creatives, i mantenen la política rigorosa, austera i racional del govern”. La major part de l’oposició, però, va lamentar “la manca de voluntat” del govern per arribar a consensos. El PP va dir que “no hi ha hagut cap intenció d’arribar a acords per millorar-los” i la CUP va lamentar que s’hagin desestimat les 50 al·legacions que hi va presentar. Des d’ERC-MES van dir que cal “més accent social i un esforç més gran per diversificar l’economia”.

Institut Ermessenda

El ple va aprovar també diverses modificacions “no significatives” demanades per Ensenyament en el conveni de cessió dels terrenys de Can Prunell on hi ha els barracons de la segona seu de l’institut Ermessenda (la primera és al Cartanyà). El govern va dir que es confia que la seu definitiva, a l’edifici de l’antiga Simón, podrà obrir d’“aquí a tres o quatre anys”, tot i que la cessió de terrenys per als barracons provisionals s’ha fet per deu anys, com va remarcar l’oposició. Cal recordar que Ensenyament, quan va anunciar fa poc més d’un any que l’institut se situaria a la Simón, va assegurar que la nova seu obriria el curs 2019/20.

D’altra banda, el regidor d’ERC-MES Pere Albertí va voler remarcar el descontentament que hi ha hagut per aquesta ubicació provisional. Va recordar que ningú va triar la seu de Can Prunell com a primera opció, i que només s’hi havien pogut fer dos grups de primer d’ESO (en lloc dels tres previstos) i que aquests tenen les ràtios més baixes d’alumnes d’ESO de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona