Societat

Jutgen Oukabir per violència domèstica

És a la presó pels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils

El judici és avui a Girona per videoconferència

Avui s’asseurà al banc dels acusats del jutjat penal 6 de Girona acusat d’un delicte de violència domèstica Driss Oukabir, en presó provisional per la seva participació en els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils de l’estiu. El judici es farà al migdia, i tant Oukabir com la víctima declararan per videoconferència, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La fiscalia acusa el jove que presumptament va llogar la furgoneta amb què es va cometre l’atemptat de Barcelona de maltractament i coaccions lleus, tot i que la víctima va retirar l’acusació. Oukabir ja va tenir un judici ràpid al jutjat de Ripoll per violència masclista tres dies abans dels atacs, i té vigent una ordre d’allunyament de la seva parella per aquests fets.

Oukabir, que actualment està en presó provisional per ordre de l’Audiencia Nacional per delictes d’integració en organització terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, havia estat detingut el 23 de juliol, quasi un mes abans dels atemptats, per aquest cas de maltractaments.

El 2012, Driss Oukabir va passar un mes en presó preventiva a l’antic centre penitenciari de Figueres per una denúncia per un presumpte delicte d’abusos sexuals a una altra dona, tot i que finalment no va ser condemnat per aquests fets. En una altra ocasió va se denunciat per violació per una jove amb la qual ell i un amic havien passat la nit, però finalment el cas es va arxivar per falta de proves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia